Az Apple frissítések tömkelegét adta ki egyéb alkalmazásaihoz is

KeleMan 2012.07.25. 20:00 Apple, Programok 0 db 907

Az Apple a mai napon az OS X 10.8 Mountain Lion kiadása mellett frissítette az iLife és az iWork termékcsaládját is. Lássuk milyen változások történtek.

Az iWork esetében az iOS alkalmazások frissítésére is sor került. Az új Pages, Numbers és Keynote appok végre teljes egészében támogatják az iCloud felhőalapú szinkronizálását.

Keynote/Numbers/Pages 1.6.1 works with iCloud to make presentations automatically available between your iOS device and Keynote on your Mac. Changes made to a presentation on one device are instantly available on the other.

Az új 1.6.1-es verziókban tehát az iOS eszközökön tárolt dokumentumokat automatikusan elérhetővé teszi az iOS eszközök és a Mac számítógépek között. Az Apple célja ezen funkcióval a fájlrendszerek használatának az eltörlése, legalábbis a felhasználó szemszögéből, hiszen így nem kell megjegyezzük azt, hogy mikor éppen melyik mappába helyeztük az adott dokumentumainkat, mivel azok automatikusan a rendelkezésünkre állnak majd.

You don’t have to manage your documents in a complicated file system or remember to save them to a special folder.

Természetesen az Apple az iWork család Maces tagjait is frissítette. A Keynote 5.2, a Pages 4.2, a Numbers pedig a 2.2-es verziót kapta. Egységes újításként szerepelt az iCloud felhőalapú szinkronizálás az iOS eszközökkel. Újdonságként megjelent a diktálás funkció is, mellyel szavakat, számokat vagy akár hosszabb mondatokat és szövegeket is létrehozhatunk a dokumentumokban.

Az iPhoto is megkapta a maga 9.3.2-es frissítését, melyben már támogatásra került az új Mountain Lion operációs rendszer, integrálták a megosztási funkciót az Üzenetek és Twitter alkalmazáshoz, valamint továbbfejlesztett teljesítmény és stabilitási javításokat is kapott.

Az iMovie esetében a 9.0.2-es frissítésnél javították egy hibát, mely harmadik feles QuickTime tartalmaknál az iMovie hirtelen kilépését eredményezte. Ezen felül itt is javították a stabilitást és a teljesítményt, valamint egy olyan hibát, amely MPEG-2 videóklippeknél jelentkezett, ha azt épp a Kamera import nézetben tekintettük meg. Egy audió hiba is javításra került, mely szintén az MPEG-2 videók importálása közben volt tapasztalható.

Az Aperture is kapott egy frissítést, immár a 3.3.2-es változattal dolgozhatunk. Itt egy olyan hibát javítottak az Apple munkatársai, ami a program kilépését eredményezte, amikor a könyvtárunkat frissítettük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!