Mobiltelefonálókat ütött agyon a villám

Helme 2012.07.25. 15:16 Egyéb, Rövidhírek 1 db 688

Nagy valószínűséggel mobiltelefonálás miatt csapott villám négy nőbe Németországban pár hete. Hármat agyonsújtott, a negyedik asszonyt egy kórházi intenzív osztályon ápolják. A 41, 50, 66 és 67 éves nőket Korbach városa mellett egy golfpályán érte a vihar, amely elől egy faházba menekültek. Bár a menedékkunyhót magas fák övezik, a villám mégsem azok egyikébe csapott bele, inkább a mobiltelefon “vonzotta”.

A balesetnek szemtanúja volt mind a négy nő férje, akik a történtek ellenére kénytelenek voltak szintén használni telefonjukat, hogy mentőt hívjanak. Nekik nem esett bajuk. A “mennykő” egyébként olyan erővel csapott a kunyhóba, hogy valósággal kirobbantotta annak ablakait, messzire repítve az üvegszilánkokat. Becslések szerint a villám 300 ezer voltos lehetett.

“Okosabb lett volna kikapcsolni a mobilokat” – idézte Jörg Virnich rendőrségi szóvivőt az austriantimas.at című osztrák hírhonlap.

-iPhoneHungary rövidhírek-

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Puhi - 2012.07.26. 11:17

    Háát… Nem hinném, hogy a mobilok voltak a vétkesek. Inkább azt kellene vizsgálni, hogy a faházban milyen mennyiségű fémtárgy volt jelen, mert ismereteim szerint arra “jobban ugrik” a villám!

Szólj hozzá Te is!