Itt a Kaméleon órás alkalmazás, mely beleolvad mindenbe

KeleMan 2012.07.21. 17:53 Apple, Programok 3 hozzászólás 1 960

Múlt év elején az Apple levédetett egy szabadalmat, amely leírta egy olyan képernyőkímélő alkalmazás funkcióját, mely érzékeli a körülötte lévő környezetet és segítségével kaméleonszerűen változtatja a színét az eszköznek.

Sajnos, mint a legtöbb Apple szabadalomnál nem lehet tudni, hogy mikor érkezik ilyen funkció vagy eszköz, vagy egyáltalán érkezik-e, mindenesetre jól nézne ki például egy iPhone készüléknél, mikor otthon vagy és felteszed töltőre, az beleolvadna a környezetébe és felvenné például a tapéta színét és mintázatát.

Szerencsére nem feltétlenül kell várjunk a cupertinói mérnökökre, ugyanis már most megszületett az az alkalmazás, mely hasonló funkciókkal bír. A Chameleon Clock már itt van, hogy akár az iPhone, akár az iPad készüléket eltüntesse. Az ötlet rendkívül egyszerű. Az eszközök hátoldali kamerájának képét jeleníti meg a kijelzőn. Ezen felül pedig egy egyszerű órát is kapunk mellé.

A kaméleonos óra 0,79€-s áron szerezhető be az App Store áruházban (ami már vélhetően működik). Az alkalmazás univerzális, így bármely iOS eszközön használható, mely rendelkezik hátoldali kamerával.

Chameleon Clock (AppStore Link) Chameleon Clock
Fejlesztő: Netwalk

Besorolás: 4+

Ár: 349 Ft Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. bbb - 2012.07.21. 17:58

    Ez mind szép és jó amíg pont abból a szögből és távolságból nézed hogy valóban a mögötte lévő területet látod rajta. Az összes többi szemszögből viszont semmi értelme. Értelmetlen app.

  2. DnP - 2012.07.21. 19:04

    Mint ahogy az appstore 99%a értelmetlen bithalmaz…

  3. iFac3 - 2012.07.21. 23:14

    A 99%-a?!? Az iGo, UTV, szótárprogram, remote, parkolás, Dropbox, videolejátszó software, shazam, időkép, light, instagram És az angry birds is? Nézz szét a google app boltjában… Vagy inkább vegyél egy jó kis 2110-est… Az való neked komodoros barátom…

Szólj hozzá Te is!