Időutazás – Így nézett ki az iPad prototípusa 2002-ben

KeleMan 2012.07.18. 21:26 Apple, iPad 2 hozzászólás 1 326

Azt ugye sokan tudják, hogy a 2007-es januári Macworld konferencián Steve Jobs jelentette és mutatta be az iPhone készüléket, melyet rá fél évre dobott piacra az Apple. Állítólag a tervezése az iPhone telefonnak 2-3 évvel előtte, azaz 2004-2005 környékén kezdődött. Azt azonban kevesen tudják, hogy az iPhone sikere viszont egy táblával kezdődött.

Maga Steve Jobs mondta ezt a 2010-es All Things D konferencián Walt Mossberg és Kara Swhisher előtt:

I’ll tell you a secret. It began with the tablet. I had this idea about having a glass display, a multitouch display you could type on with your fingers. I asked our people about it. And six months later, they came back with this amazing display. And I gave it to one of our really brilliant UI guys. He got [rubber band] scrolling working and some other things, and I thought, ‘my God, we can build a phone with this!’ So we put the tablet aside, and we went to work on the iPhone.

Szóval Steve elárulta a titkot. Minden egy táblával kezdődött. Most pedig kikerült pár kép Jony Ive titkos fényképarchívumából, melyeken a dizájnguru által megálmodott tábla prototípusa látszódik. A 2002-es felvételeken jól látható, hogy a 10 évvel ezelőtti táblagép inkább volt egy hatalmas tégla, mintsem egy vékony üveglap.

Ennyit jelent 10 évnyi fejlődés a számítástechnika világában. És hogy hogyan is kerültek ki a képek? Nos valaki nagyon mélyre ásott, ugyanis a Samsung és az Apple között folyó perek egyik 2011-es periratában találták meg a képeket – írja a NetworkWorld.com.

[juicebox gallery_id=”7″]

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Anonim - 2012.07.18. 21:32

    kicsit vékonyabbra sikerült hálistennek:D

  2. basdad - 2012.07.19. 09:41

    énszerintem ha ezt mutatták volna be 2010-ben az elsö ipad belső tulajdonságaival,mondjuk ha nem is ennyire is ennyire de vették volna az emberek, szerintem tiz év alatt nem olyan sokat változott vékonyságra ,inkább belsöleg

Szólj hozzá Te is!