In-Cell alapú kijelző debütál az új iPhone készülékben

KeleMan 2012.07.17. 20:23 Apple, iPhone 0 db 3 390

Gondolom többekben is felmerült az a kérdés, hogy vajon miért is lehet majd vékonyabb az új iPhone készülék. Talán többen arra gondolnak, hogy mivel hosszabb lesz az új telefon, ezért az Apple az akkumulátorokat vékonyítja, de hosszanti irányban növelni fogja, így az akkumulátorok kapacitása megmaradhat.

Szerencsére nem erről van szó, sőt ha hihetünk a pletykáknak, akkor az akkumulátor vastagsága megmarad, viszont a hosszúsága nőhet, ezáltal az akkuidő is. Az In-Cell alapú technológiáról már írtunk ez év áprilisában, összefoglalásképp itt megtekinthető.

Információ!

On-Cell: Az LCD kijelző és az érintőkijelző egymáson helyezkednek el. Ezek között még van egy üveg réteg is, hogy elkülönítse azokat.

In-Cell: Az LCD kijelző rétege és az érintőkijelző rétege egybe van építve. Lényegesen vékonyabb kialakítású.

Az új iPhone állítólag azért lesz vékonyabb, mert újfajta In-Cell alapú kijelzőket kaphat. Ez egy olyan technológia, ahol az érintőpanel és az LCD kijelző közé nincs üveg helyezve. Itt a folyadékkristályos képernyőbe van integrálva az érintőpanel. A The Wall Street Journal jelentése szerint a Sharp, a Japan Display Inc. (mely 3 céget tömörít – Sony, Toshiba, Hitachi) és az LG kezdte el a tömeggyártását az új iPhone megjelenítőinek, melyek a vékonyabb in-cell technológia alapján készülnek.

Japanese liquid-crystal-display makers Sharp Corp. and Japan Display Inc.—a new company that combined three Japanese electronics makers’ display units—as well as South Korea’s LG Display Co. are currently mass producing panels for the next iPhone using so-called in-cell technology, the people said.

Az új gyártási technológiával készülő kijelző állítólag lényegesen fejlettebb és jobb képminőséget is biztosít elődeinél, valamint a Samsung telefonoknál használt OLED megjelenítőknél, melyek ráadásul vastagabbak is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!