Vékonyabb, In-Cell alapú kijelzőt kaphat az új iPhone

KeleMan 2012.04.23. 14:18 Apple, Egyéb, iPhone, Pletykák 5 hozzászólás 409

A Digitimes és tajvani Central News Agency hírügynökség szerint is az Apple a hatodik generációs iPhone készülékébe egy vadiúj és egyben vékonyabb, úgynevezett In-Cell technológiát használó kijelzőt fog építeni. A jelenlegi iPhone kijelzők beszállítója a Wintek Corporation és a TPK Holding, de ezen cégek még az On-Cell technológiás kijelzőket szállítják. A hírnek örülhetnek a Sony, a Sharp vagy épp a Toshiba cégek is, hiszen ők az iparág vezetői, de a Japánban történt tragédia óta még nem állt teljesen helyre a gyártás.

On-Cell: Az LCD kijelző és az érintőkijelző egymáson helyezkednek el. Ezek között még van egy üveg réteg is, hogy elkülönítse azokat.

In-Cell: Az LCD kijelző rétege és az érintőkijelző rétege egybe van építve. Lényegesen vékonyabb kialakítású.

Mindenesetre a Sharp és a Toshiba már jelezte az Apple részére, hogy várhatóan még ebben a negyedévben szeretnék az in-cell alapú kijelzők gyártását elkezdeni. Az új kijelző lényegesen vékonyabb lenne az eddig megszokottaktól, ezáltal könnyebb és akár még vékonyabb iPhone készülékeket is gyárthatna az Apple. Bár reméljük, hogy inkább nagyobb akkumulátort helyezne el a burkolat alatt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. Ludo - 2012.04.23. 14:28

  Akumlátort tegyenek bele teljesen felesleges laposabb telefon.

  • KeleMan - 2012.04.23. 15:08

   Bizony, én is így lennék vele.

 2. ATis - 2012.04.23. 21:04

  Én is a nagyobb aksira teszem a voksom, ez a vastagság tökéletes!

 3. iMike - 2012.04.24. 13:30

  Hidrogéncellás akkut követelünk!! :)

 4. iMike - 2012.04.24. 13:31

  Amúgy meg,ha In-cell képernyők lesznek,és ha valami idegbeteggé tévő játékkal játszom,és erősen nyomkodom a képernyőt,akkor megint pixelhiba özön lesz az iPhonenál? Vagy ez lényegtelen,hogy in vagy on cell? Végülis,a mostaninak is “belehet nyomni” a képernyőjét..

Szólj hozzá Te is!