Az iPhone és iPad készülékek elrabolják a nyaralásunkat

KeleMan 2012.07.13. 19:08 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 7 hozzászólás 1 967

Egy friss tanulmány szerint az emberek 52%-a viszi magával a nyaralásra az iPhone vagy iPad készülékét. Ez legalábbis az eredménye annak a frissen elkészült anyagnak, melyet a TeamViewer készíttetett – adta hírül a CNet.

Az iPhone és iPad készülékek állandóan velünk vannak a munkában és a magánéletben, olyannyira, hogy még a vakáció vagy épp a nyaralás alatt sem válunk meg tőlük szívesen. Az emberek munkaeszköze lett az eltelt évek alatt és sokan, így magát a kikapcsolódás és a feltöltődés helyett is folyton a Facebook profiljukat lesik, vagy épp csiripelnek egyet Twitteren, esetleg megnézik a VPN-en keresztül a céges levelezésüket.

A TeamViewer 2.200 különböző szakmával rendelkező és más-más jövedelmi besorolású amerikai nőt és férfit kérdezett meg, hogyan vélekednek a nyaralás alatti munkával kapcsolatban. 30%-a a válaszadóknak úgy nyilatkozott, hogy mindenképp szükséges, hogy az elektronikus levelezésükhöz hozzáférjenek és válaszoljanak a beérkezett e-mailekre. Közel egynegyedük (23%) azt mondta, hogy bármikor hívás is érkezhet a munkája miatt, melyre azonnal válaszolnia kell. 13%-a a megkérdezetteknek pedig azért viszi magával az iOS eszközét, hogy fájlokhoz, dokumentumokhoz is hozzáférhessen, melyekkel dolgoznia kell, hiszen a főnök, vagy épp a megrendelő nem várhat, csak azért, mert ő nyaral.

A felmérés azt is alátámasztotta, hogy az iPhone, iPad vagy egyéb hordozható elektronikai eszközt a vakációk alatt főleg a férfiak használják, de a hölgyek sem vetik meg azok nyomogatását. A házaspárok együtt töltött nyaralása alatt viszont kevesebb az iPhone, iPad használata, mint az egyedülállók körében. A tanulmány arra is rámutatott, hogy az emberek leginkább attól félnek, hogy nem találnak WiFi hotspotot, vagy nem lesz megfelelő a mobilszolgáltatók által biztosított lefedettség a vakáció alatt az adott területen, így lemaradhatnak a fontos információkról, ezzel veszélyeztetve munkájukat.

Az iOS eszközök a fentiek szerint az USA-ban már ennyire megváltoztatták az emberek életét, a mindennapi részükké váltak az Apple eszközei. De vajon mi a helyzet idehaza? Ti is viszitek magatokkal a letehetetlen iOS eszközöket, akár más táblagépet vagy laptopot? Még a nyaralás alatt is használjátok őket? Hogyan lehet így egyáltalán kikapcsolódni?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. Keresztes György - 2012.07.14. 08:24

  uniCum :-P

 2. a.sebi - 2012.07.14. 14:19

  Miert ugy irjuk h ios,iphone ? A tobbi réteg nem tech buzi? Aki igazán techbuzi, már rég cserélte az iphonet, a jobb hardver és a többet tudò rendszer miatt…

  • mifolyikittgyongyoson - 2012.07.14. 18:56

   Mire cserélte volna le? Ratyi S3–ra? :D Többet ugyan nem tud, hardvere tényleg erősebb, de mi használja ki? Mikor még Tab–ra se fejlesztenek, hanem a telefonos verzió van nyújtva… nagyon izgi… amit látok 2″ –on, azt látom 10.1″–is csak nagyobb méretben.. szánalom az egész. Szerencsére sikerült eladnom jó árban, mert kiváncsiságból le kelett tesztelnem hogy tényleg akkora szr–e? :) És tényleg.. :D

 3. James - 2012.07.17. 05:07

  Nem tudom minek kell szidni az androidot állandóan. Ugyan nem IOS, de mégis használható és lehet velük telefonálni :)

  Miért ne vigyem magammal az iphone-t?
  Mivel az a telefonom, telefon nélkül meg nem mész nyaralni. Strandra nem viszem le, de csakis a lopás miatt, helyette a digit fényképezőt viszem le, de ha a lopás téma nem lenne gond, tuti iphone-t vinném le és nem a fényképezőt. Ha nem kell a zoom jobb képet csinál iphone, mint a sony fényképezőm, elmenti a GPS koordinátát és még zene is van rajta. Nomeg látom ha hívtak melóhelyről :)
  Politikusokat leszámítva nem hinném, hogy sokan megtehetnék, hogy a melóhelyet lesz*rják az 1-2 hét alatt amíg nyaralnak és nem veszik fel a telefont ha bentről hívják, vagy nem hívja őket vissza ha keresték.
  Ipad meg tele van filmmel pl a buszút túlélése miatt, illetve ha éjjel felébredek tudjak valamit nézni amíg visszaalszok.
  “Hogyan lehet így egyáltalán kikapcsolódni?” Tengerparton feküdve egy napágyon, árnyékba nagyon jól :D

 4. Ditta - 2012.08.07. 10:57

  Miért korábban míg nem volt iphone,ipad lehetett úgy is nyaralni…igen, pont azért káros, ha az ember állandóan netközelben van..így nem tud önfeledten kikapcsolódni..

 5. speaker - 2012.08.07. 21:44

  mifolyikittgyongyoson

  Nem azért de mióta ratyi az s3? sokkal jobb mint az iphone és attól még hogy nem támogatja a 4magot majd foglya és akkor az iphone-nak annyi mikor már mindenhez a 4mag kell. Nekem s3-am van és teljesen meg vagyok elégedve vele egyszer sem fagyott le,meg sem akadt.
  Meg gondolom te iphone páti vagy, akkor csak annyit hogy nem az s3 nem tud fájlokat küldeni más mobilra meg flash-et megnyitni meg még sorolhatnám:) ennyit az iphone-ról.

  • KeleMan - 2012.08.08. 11:43

   4.1-es Jelly Bean-től kezdve a Google is kiszedi a Flash-t. Végre belátják ők is, hogy nincs értelme erőltetni. Ettől függetlenül az S3 jó telefon.

Szólj hozzá Te is!