GameCircle – Az Amazon nekimegy a GameCenternek

KeleMan 2012.07.11. 18:58 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 296

Az Amazon közzétette a hatalmas újdonságát, mely szerintük a játékostársadalom körében fantasztikus sikereket fog hozni. Not! Miért is? Az Amazon megalkotta a Kindle Fire gépekre az új GameCircle rendszert, mely a játékosokat segíti a közösségi rendszer támogatásával. Ez kész! Mintha ők valami baromi újat alkottak volna.

A videót miközben néztem alig hittem a szememnek. És mégis megcsinálták. Az Amazon az eszközeikre fejlesztők számára már eddig is lehetővé tette az IAP-t, – ahogy ők nevezik – azaz az “in-app-purchase” lehetőséget, vagyis az alkalmazáson belüli vásárlást (Apple koppintás). Most pedig jött a GameCircle. A videóban három fontos dologra térnek ki, melyet mindenképp tudatosítani szeretnének a nézővel. Achievements rendszer (öcsipont – Apple koppintás), Leaderboards (ranglista – Apple koppintás) és felhőalapú szinkronizáció (iCloud – Apple koppintás).

Számomra ez már sok volt. Az egyetlenegy újdonság az maga a videó, melyet pálcikaemberkékkel és pálcikaufókkal készítettek. Ennyi. Koppintás!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Fleshman - 2012.07.21. 12:51

    Koppintás? Ugyan már, meséld már el hogy lehetne másképpen ilyen közösségi szolgáltatást a gamereknek.
    Meg ha már koppintás akkor az Apple nyúlt az OpenFeintről, azok meg a Steamről, akik meg az XBox live-ról.

    Bár nem úgy volt hogy az androidba is lesz beépitve valami hasonló? Nem mintha nem lenne droidra is OpenFeint, inkább azzal kötötték volna össze a sok gamert, neeem, inkább elhatárolódnak az iOStól és a többi droidostól is.
    Zseniális, meg amúgy sincs semmi normlális játék droidra, főleg ami majd támogatni fogja (legtöbb játékjuk EA és GL, de azok gagyik is, meh van saját rendszerük), legalábbis az iOS féle Gamecenter nyomát se tudják majd megközelíteni.
    FAIL

Szólj hozzá Te is!