Hamarosan nyakunkon az OS X Mountain Lion!

KeleMan 2012.07.10. 19:13 Apple, Mac 0 db 421

Elkészült a kiadásra javasolt Golden Master változat az Apple legújabb operációs rendszeréből. Az OS X 10.8-as verziót, amely a Mountain Lion nevet kapta az Apple tegnap adta át a fejlesztőknek véleményezésre, így napokon belül megindulhat az értékesítés, amennyiben nem találnak majd benne kritikus hibát. Az Apple a fejlesztőknek továbbá megküldte azt az értesítőt is, mely lehetőséget kínál arra, hogy az új OS X Mountain Lion rendszerhez készült alkalmazásaikat végre beküldjék az áruházba elbírálásra.

Az új Mountain Lion a 12A269 verziószámot kapta, mely július végén, azaz egy-két héten belül megérkezhet a Mac App Store kínálatába. Az operációs rendszer ára 19,99$ lesz, itthon így várhatóan 15,99€-t szerezhetjük majd be. Az új operációs rendszer több, mint 200 újdonságot tartalmaz majd, többek között a Gatekeeper-t, az offline olvasási lehetőséget a Safariban, a Launchpad-on belüli keresési lehetőséget és a GameCenter támogatást is.

A Cult of Mac máris összeszedett 30 újdonságot, melyet az alábbi kétperces videóban demonstrálnak.

Az Apple időközben kiadta az Xcode 4.4-es és az OS X Lion 10.7.5-ös béta változatát is, mely a 11G22 verziószámot kapta.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!