2016-ra félmilliárd 4G LTE okostelefon talál majd gazdára

KeleMan 2012.07.10. 15:15 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 315

2016-ra elemzői jóslatok szerint több, mint félmilliárd 4G-s hálózatot támogató okostelefon fog gazdára találni – állítja a Boy Genius Report a Taiwanese Market Intelligence & Consulting Institute által közzétett jelentésre hivatkozva. Míg idén csupán 64 millió darab LTE képes készüléket adnak el a gyártók, addig ez a szám 2016-ra kilencszeresére fog növekedni.

A világ sok országában zajlik a mobilhálózatok fejlesztése és modernizációja is, felkészítve azokat az új technológiára. Hazánkban mindhárom mobilszolgáltató fejleszti a rendszereit, hogy a következő években ugrásszerűen növekedő új készülékekhez megfelelő hálózati infrastruktúrát biztosítsanak. Mivel ezen telefonok ára még igen magas, – lévén a prémiumkategóriás készülékek támogatják csupán – ebben az évben nem várható átütő siker. Az év végén talán az új iPhone készülék is megkapja a maga 4G-LTE támogatását, főleg úgy, hogy azt az Apple már bemutatta az új iPad készülékben. Igaz ezt később módosítaniuk is kellett, mivel az új iPad csak az USA és Kanada hálózatait támogatja a valós 4G LTE hálózatán.

Reméljük az új iPhone szélsebes hálózati támogatása már az európai államokra is ki fog terjedni, már ha lesz benne. 2013-tól viszont megindulhat a gyorsvonat, akkorra már akár 188 millió darab 4G-s készüléket is értékesíthetnek világszerte a szolgáltatók, míg 2016-ra ez a szám elérheti az 586 milliót, azaz a több, mint félmilliárdos számot.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. uiztor - 2012.07.11. 17:00

    elég idegesítő az új design…:(

Szólj hozzá Te is!