Fontastic “Dessi” – Retró telefonkagyló okostelefonokhoz

KeleMan 2012.07.09. 20:10 Apple, iPhone, Kiegészítők 7 hozzászólás 2 994

Nagy lendülettel hódít és már-már kultikussá válik az okostelefonokhoz csatlakoztatható nyeles, – a klasszikus bakelit modelleket idéző – telefonkagyló Amerikában. A USA Today szerint a bizarrnak tűnő tartozék a vonalas készüléküket végleg feladók népes táborának nosztalgiája miatt népszerű. Nem mellékes az sem, hogy a retró távbeszélő-kagylók ergonomikusabbak a tenyérnyi készülékeknél, és a telefonálók a beszélgetés közben segítségükkel még az érintőképernyőt is tudják használni.

A zömmel spirálzsinóros kagylók 3,5 milliméteres jackdugóval csatlakoztathatók gyakorlatilag az összes vezető okostelefon-típushoz. A hongkongi Native Union heti harminc-negyvenezer darabot szállít Amerikába a saját harminc dolláros, Moshi Moshi Pop nevű készülékéből. A Las Vegas-i Yubz negyvenért adja a 2007 óta gyártott kagylóját, amelyből hatvan százalékkal többet adott el, mint az előző évben. A dél-koreai iCooy szintén 40 dollárért egyszerűbb telefondokkolót is ad a saját termékéhez. Az igazán fineszes dokkolók azonban maguk is a múlt századi asztali telefonkészülékekre hajaznak.

A divat akkor futott fel erősen, amikor egy fotósnak sikerült lencsevégre kapnia, amint Lenny Kravitz valahol a mobiljára kapcsolt Moshi Moshi – japánul így mondják azt, hogy halló – telefonkagylón keresztül diskurált. A tendencia folytatódik annak ellenére is, hogy a hóbortnak hódoló felhasználóknak egy helyett két eszközt kell magukkal hordozniuk. A távol-keleti gyártó egyébként azóta sem fizetett jogdíjat Kravitznek.

A mai napon mi is egy ilyen “Retró telefonkagylót” mutatunk be nektek, sőt meg is rendelhetitek tőlünk ha szeretnétek. A Fontastic által gyártott “Dessi” nevű kagyló iPhone, iPod touch és iPad készülékekhez is használható, de elboldogul a Samsung, Blackberry és HTC okostelefonokkal, valamint minden olyan telefonkészülékkel, melyben található 3,5 milliméteres jack csatlakozó.

A kagyló kialakítása a dizájn szempontjából letisztult és egyszerű, de mégis tekintélyt parancsol, ahogy megszólal a buszon az iPhone, mi meg csak kikapjuk a zsebünkből a kagylót. Súlyra nem nehéz, de érződik, hogy van benne anyag rendesen. A fogása rendkívül finom, köszönhetően a matt műanyagnak. A szürkés-fekete kagyló oldalán egy kék színű csík fut végig, mely minimalista ugyan, de legalább egyáltalán nem csicsás sok más modellhez képest.

A kagyló belső részén, középen találjuk meg a hívásfogadó gombot, mely érzékenysége és nyomáspontja kiváló, halk kattanás is jelzi annak megnyomását. A retró telefonkagyló mikrofon alatti részénél kezdődik az 1,8 méteres spirálzsinór, mely bőven elegendő a kellemes használathoz. A zsinór szerkezete masszív, azonnal visszaáll alaphelyzetbe, de nem kell aggódnunk attól, hogy a 3,5-ös jack kijön az iPhone készülékből, mert annyira enged a spirál.

A készülék hangminősége kitűnő, mindenképp jobb, mint a Apple által adott füles az iPhone készülékhez, ha pedig magával az iPhone-al hasonlítanánk össze, miközben a fülünkhöz tartjuk, az átlag ember nem tudna különbséget tenni. Aki főleg telefonálásra használja az Apple termékét, – mivel nyilván nem ezen fogunk zenét hallgatni- annak érdemes beruháznia egy ilyen eszközre, vagy akár ismerősnek, barátnak is jó ötlet lehet meglepetés gyanánt.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

7 hozzászólás

 1. Bence - 2012.07.09. 22:30

  Én hasonló retro telefonkagylót vettem az eBay-en Angliából, szállítással együtt 5 ezerért. Kínából ugyanez 3.000 Ft (szállítással). Szóval vannak alternatívák… Ehhez viszont hamarabb hozzá lehet jutni… :-)

  • KeleMan - 2012.07.10. 01:35

   Bizony és tényleg nem mindennapi a minősége, nekem nagyon bejött. A metrón néztek is nagyba… :D

 2. Lizarb - 2012.07.10. 16:24

  …hát ez rohadtul nem retro kagyló!

  • KeleMan - 2012.07.10. 16:38

   Kinek mi a retró, mert pl. nagyapámnak az iPhone sci-fi…

 3. keevin - 2012.07.10. 17:51

  Ormótlan és felesleges.

 4. zk - 2012.07.19. 08:06

  Segítséget szeretnék kérni, hogy hol lehet megvásárolni és milyen áron.

  • KeleMan - 2012.07.19. 15:44

   6.990 Ft-os az ára és az iDoki szervizében. (i-doki.com) A honlapon ott a cím és a telefonszám.

Szólj hozzá Te is!