BRFK: ne maradjanak értékek őrizetlenül a strandon!

Helme 2012.07.08. 13:56 Egyéb, iPhone 2 hozzászólás 899

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) arra hívja fel a strandolók figyelmét, hogy ne hagyják őrizetlenül értékeiket a strandon. Oláh László, a BRFK Bűnmegelőzési Osztályának vezetője a Dagály strandon tartott sajtótájékoztatón elmondta, a rendőrség fontosnak tartja, hogy biztonságosak legyenek a fürdők és környékük, ezért hosszú évek óta szorosan együttműködnek a fürdőket üzemeltető BVK-val.

Az eddigi négy bejelentés a Dagályról őrizetlenül hagyott értékek eltűnésével volt kapcsolatos, ezért fontos hangsúlyozni, hogy érdemes a strandok saját megőrzőit igénybe venni. Oláh László arra kérte a strandolókat, hogy ne vigyenek magukkal nagy értékű műszaki cikkeket, ékszereket; minden évben több bejelentés érkezik arról, hogy számítógépek, iPhone-ok tűnnek el. Fontos hangsúlyozni azt is, hogy az autóban sem szabad értékeket hagyni, mivel a megnövekedő autóforgalom miatt a feltörések száma is emelkedik – tette hozzá az osztályvezető. A rendőrség fokozott járőrözést tart a fürdők környékén, de csak akkor lehet hatékonyan megelőzni az ilyen bűneseteket, ha nem “trezorként” használják az autókat – fogalmazott.

Szűcs Panni, a BVK kommunikációs igazgatója megerősítette, hogy javult ugyan a bűnözési statisztika a fürdők környékén, de az embereken is múlik, hogy ne váljanak bűnelkövetés áldozataivá. Kiemelte még, hogy az illegális fürdőhelyekkel ellentétben a BVK összes strandján úszómesteri és orvosi ügyeletet is biztosítanak, így, ha bármilyen probléma adódna, gyorsan tudnak segíteni a bajbajutottakon.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

2 hozzászólás

  1. a.sebi - 2012.07.09. 08:05

    Ez milyen iphone hír?

  2. SocialKiller - 2012.07.15. 00:29

    semmilyen :)

Szólj hozzá Te is!