Jövőre már az Air France-KLM egyes járatain is lehet internetezni

Helme 2012.07.08. 14:50 Apple, Egyéb, iPhone 1 db 392

Internetes hozzáférést biztosít a jövő év elejétől az Air France-KLM hosszú távú, azaz tengerentúli járatain: a kísérleti jelleggel bevezetendő fedélzeti csatlakozási programmal az utasok e-mailezhetnek és élő műsorokat is nézhetnek – jelentette be hétfőn a francia-holland csoport.

A két légitársaság 2013 februárjától kilenc hónapon át teszteli az új szolgáltatást két Boeing 777-300-as repülőgépén. A tesztüzem során az utasok a wifi kapcsolattal rendelkező okostelefon – tehát iPhone-nal is egyszerűen használható – , laptop vagy táblagép segítségével egy fix összegért csatlakozhatnak rögzített sávszélességen az internethez, és a mobiltelefonjuk segítségével sms-t, vagy elektronikus üzeneteket küldhetnek, bármelyik osztályon. A szolgáltatások egy köre ingyenes lesz, például a legfrissebb hírek, tévécsatornák, a repülőtársaságra és az úticélra vonatkozó információk.

“A folyamatos internetkapcsolat ma már az ügyfeleink napi életstílusának részét képezi. A tesztek jelentik az első lépést az Air France és a KLM hosszú távú stratégiája keretében ahhoz, hogy internet-csatlakozást biztosítsunk a hosszú távú járatainkon” – fogalmazott Christian Herzog, az Air France KLM marketing vezérigazgató-helyettese.

A fedélzeti csatlakozási programot már a Lufthansa, a Turkish Airlines és az Emirates légitársaság is tesztelte.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. T - 2012.07.09. 11:51

    Ilyen wifi már van a Norwegian Airlinesnal több mint fél éve! Jól működik, teszteltem. Azért a FaceTime-ot még n bírja.

Szólj hozzá Te is!