Elérhetőek Shakespeare szonettjei iPad készülékre

KeleMan 2012.07.06. 19:45 Apple, iPad, Programok 0 db 205

William Shakespeare szonettjeiből készített táblagép-alkalmazást egy brit cég. Mindössze egy könyv áráért híres színészek előadásában hallhatók-láthatók a versek, amelyeknek teljes szövegét és eredeti 1609-es kiadásuk fakszimiléjét is tartalmazza – kritikai kommentárokkal kiegészítve – az alkalmazás.

Az iPad-re készült The Sonnets by William Shakespeare (William Shakespeare szonettjei) középpontjában 154 videó áll, amelyeken híres színészek, köztük David Tennant, Sir Patrick Stewart, Fiona Shaw és Sir Andrew Motion olvassák fel a bárd műveit. A Touch Press kiadó gondozásában megjelent alkalmazás a videók mellett a szonettek teljes szövegét is tartalmazza, a felhasználók ezekben kiemelés segítségével követhetik az éppen elhangzó sorokat.

Shakespeare’s Sonnets (AppStore Link) Shakespeare’s Sonnets
Fejlesztő: NatureGuides Ltd.

Besorolás: 12+

Ár: HUF4,490.00 Letöltés

Az Erzsébet-korabeli angol nyelv értelmezését segítik az Arden Shakespeare kritikai kiadás jegyzetei, és Don Paterson skót költő élvezetes kommentárjai is gazdagítják a kiadványt – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában. Az egyszerű, letisztult dizájnnal rendelkező fejlesztésben helyet kapott a szonettek első, 1609-es kiadásának digitális fakszimiléje is.

Az alkalmazás előnye – egy könyvvel vagy DVD-vel szemben – hogy a felhasználók például egyedi listákat állíthatnak össze a számukra legkedvesebb szonettekből, amelyeket bátran elláthatnak saját jegyzeteikkel is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!