Az Apple megújítja az iTunes alkalmazást

KeleMan 2012.07.01. 17:54 Apple, Egyéb, iTunes, Pletykák 5 hozzászólás 1 338

Az Apple várhatóan az év végén teljesen megújítja a népszerű, de 2003 óta mit sem változott zenelejátszó alkalmazását, az iTunes rendszerét, értesült a Bloomberg. Az év elején mi is hírt adtunk arról, hogy ráncfelvarrásra készül az Apple, mert az iTunes kezd elhatalmasodni a felhasználók feje felett. Mára rendkívül sok lett a beállítási lehetőség, maga az AppStore áruház is az iTunes-ba került integrálásra, sok a felugró ablak és a kérdés is a rendszer részéről, ami teljesen ellentétes az Apple által támogatott rendkívül könnyű és egyszerű használattal.

Az Apple vélhetően ezért is kezdte el különálló részekre szabdalni az iTunes áruházat azáltal, hogy az iTunes University és mára a Podcast részből is különálló alkalmazást készített. Az iTunes és az AppStore vélhetően nem válik külön, de lényegesen leegyszerűsítésre kerül majd, valamint az új iTunes 11 várhatóan már egy továbbfejlesztett iCloud integrációt is kapni fog, amely egy dedikált, állandóan látható és elérhető iCloud beállítási panel megjelenését jelenti. Ebből akár elérhető lesz az iTunes Match is – persze még mindig nem nekünk magyaroknak – valamint talán az iCloud biztonsági mentésekhez is hozzáférhetünk és egyéb új funkciók is érkezhetnek.

Az új iOS 6 és az OS X Mountain Lion támogatásával elképzelhető, hogy közösségi funkciókat is kapunk a már meglévő Twitter mellett. Érkezhet a Facebook lájk és megosztás funkció is az iTunes-ba, egyesek szerint még akár egy zenemegosztási funkcióval is gazdagodhatunk, hasonlóan mint ahogy a Spotify is működik.

Messzemenő következtetéseket persze nem szabad levonni, de tény, hogy az Apple reagálva a piaci ellenfelek (Amazon, Microsoft, Google, Spotify, stb.) kihívásaira közel 3 év után úgy látszik megreformálja az iTunes alkalmazást. Az Apple eddig is óriási piacot birtokolt a zeneletöltések terén. A 2008-as App Store megnyitásával pedig már több tízmilliárdos nagyságrendben töltenek le a felhasználók alkalmazásokat is. A cég célja azonban továbbra is változatlan. Mind a Maces, mind pedig az iOS platformon a lehető legtöbb tartalmat eladni, legyen az zene vagy alkalmazás.

A legutolsó dizájnváltozás még 2009-ben történt, mikor is a kék színekkel kombináló külcsínt felváltotta egy főleg fehér-témájú, ezáltal a letöltéseket a fókuszba helyező változat. A dizájn helyett várhatóan most sokkal inkább felhasználóbaráttá és a lehető legegyszerűbbé szeretnék tenni az alkalmazás használatát. Az iTunes az idők folyamán sokat fejlődött ugyan, de nem feltétlenül mindenki számára érhető módon. Az Apple egy olyan élményt kíván adni a felhasználók számára, hogy öröm legyen a vásárlás. Meglátjuk mi sül ki belőle.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. huber györgy - 2012.07.01. 18:53

  sziasztok én kezdő iphonezó vagyok és szeretnék csinálni egy apple id-ét de nem szeretném megadni a bankszámlaszámomat.úgy lehetséges hogy tudjak csinálni annélkül?

  • a.sebi - 2012.07.02. 12:42

   szia az itunesben tudzs létrehozni bankkártya nélkül is apple idt……

 2. Fleshman - 2012.07.01. 21:23

  Csodásan hangzik, most túlzottan szétszort a Store, iPhoneon minden korlátozott, iPad határeset, asztalon meg minden van csak bitang lassan…

 3. Mero - 2012.07.02. 11:03

  @huber györgy
  Válassz egy ingyenes alkalmazást és töltsd le, ekkor kéri az adatokat és a fizetési módnál már megjelenik egy None gomb, azt válaszd ki.

 4. huber györgy - 2012.07.03. 16:53

  nagyon szépen köszönöm :Mero!

Szólj hozzá Te is!