Elérhetővé vált az iTunes Store több ázsiai országban

KeleMan 2012.06.30. 18:33 Apple, Egyéb, iTunes 3 hozzászólás 327

Az Apple pár napja bejelentette, hogy az iTunes Store immár Hongkongban, Szingapúrban, Tajvanon és kilenc további ázsiai országban is elérhető a vásárlók számára. Az online áruház helyi és nemzetközi zeneszámokat egyaránt tartalmazó, rendkívül széles kínálatában az összes nagyobb lemezcég, valamint több ezer független kiadó is képviselteti magát. Az iTunes Store zenei választékában a helyi előadók – például Jay Chou, a Girls Generation és Andy Lau – mellett nemzetközi előadók, például ADELE, a Beatles és Jason Mraz, valamint olyan világhírű klasszikus zeneművészek is megtalálhatók, mint Lang Lang, Yo-Yo Ma és Yuja Wang. A vásárlók több mint 20 millió megvásárolható és letölthető zeneszám közül válogathatnak az iTunes Store áruházban.

Az iTunes Store Brunei, Kambodzsa, Laosz, Makaó, Malajzia, a Fülöp-szigetek, Thaiföld, Srí Lanka és Vietnam zenekedvelői előtt is megnyitotta kapuit. Az online áruházból filmek is vásárolhatók, illetve kölcsönözhetők – közülük sokat lenyűgöző HD minőségben is beszerezhetnek a vásárlók. A nagyobb filmstúdiók közül például a 20th Century Fox, a Paramount Pictures, a Sony Pictures Home Entertainment, a Walt Disney Studios és a Warner Bros. Pictures alkotásai is szerepelnek a kínálatban. Az iTunes Store a forradalmi App Store online áruház mintáját követi, amelyben ma már 155 ország vásárlói több mint 650 000 alkalmazás közül válogathatnak.

Az iTunes Store a legkiválóbb legális online zenekeresési, -beszerzési és – letöltési forrása az iPhone, iPad és iPod készülékek, valamint Mac számítógépek és PC-k felhasználóinak. Az innen letölthető összes zeneszám az Apple saját, 256 kb/s-os, AAC kódolású, jogkezelésmentes iTunes Plus formátumát használja, amelynek köszönhetően a vásárlók az eredeti felvételektől minőségben gyakorlatilag megkülönböztethetetlen zenét hallgathatnak.

Az iTunes in the Cloud alkalmazással minden további költség nélkül tölthetők le az iOS-alapú eszközökre az iTunes kínálatából korábban megvásárolt zenék, az újonnan vásárolt számok pedig automatikusan tölthetők le a többi eszközre. Mindezek mellett az iTunes Match jóvoltából ugyanezeket az előnyök élvezhetők az iTunes Store áruházon kívül letöltött zeneszámok esetében is. Ez az új szolgáltatás ugyanis a felhasználó teljes zenetárát feltölti az iCloud szolgáltatásba, így az bármikor elérhető bármilyen iOS-alapú eszközről. Az iTunes Match már megvásárolható az iTunes Store áruházhoz újonnan csatlakozott országokban.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. czuczi - 2012.07.01. 01:04

  és ha ott már van match itunessal együtt akkor nálunk mikorra várható, ugyanis itt már egy ideje van itunes….

  • KeleMan - 2012.07.01. 09:19

   Sejteni lehet, hogy hamarosan érkezik, de sajnos pontos dátum még mindig nincs a hazai iTunes Match indulásáról. Várjuk mindenesetre.

   • czuczi - 2012.07.01. 20:32

    köszönöm a választ

Szólj hozzá Te is!