Indukciós töltőt kaphatnak az iOS készülékek

KeleMan 2012.06.29. 19:31 Apple, Egyéb, Kiegészítők 3 hozzászólás 1 692

A CNet értesülései szerint az Apple nemrég beadott egy szabadalmat az USA-ban, melyben egy olyan adaptert ír le, mely nagyban növeli a vezeték nélküli jel integritását, valamint vezeték nélkül tudná tölteni és adatokat tudna továbbítani az iOS készülékekre. A vezeték nélküli töltési rendszer nem újkeletű több, mint 10 éve foglalkoznak már ezen technológiával a szakemberek, de kereskedelmi forgalomba csupán az elmúlt 2-3 évben kerültek hasonló berendezések.

A 8.207.906-os számú szabadalom leírása szerint az egység tulajdonképpen egy dokkolóállomás, mely több beépített antennát is tartalmazna. Az eszköz egyik része magáért a töltésért felelne és lényegesen meggyorsítaná az eszközök teljes, 100%-ra történő feltöltöttségét, majd ha ezen szintet elérte, úgy automatikusan lekapcsolna. Ez azért is lenne jó dolog, mert pl. az új iPad készüléknél a jelenlegi akár 8-10 órás feltöltési ciklus is rövidülne, valamint nem fordulhatna elő, hogy az eszközt az akkumulátor feltöltése után is rajtahagyjuk az áramforráson.

Ezen kívül pedig egy beépített szinkronizáló rendszert is kapna az új adapter, mely az adatok megfelelő továbbításáért felelne, valamint felturbózná a WiFi jelét ezáltal nem fordulhatna elő az a jelenség, amikor egy-egy HD videónál rövid ideig is, de leáll a stream. Bár még közel sem biztos, hogy az Apple piacra fogja dobni az eszközt, én személy szerint mindenképp örülnék egy hasonló kiegészítőnek, mert esténként a legtöbb esetben elfelejtem töltőre rakni a készülékeim, ellenben ha lenne egy olyan bölcső, melybe belehelyezhetném, úgy biztosan azon tárolnám éjszakára.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

 1. Anonim - 2012.06.29. 19:43

  Mindig cuppanok az ilyen pletykákra! Gyááháháááá. Pedig nincs is semmilyen apple készülékem. Na de majd az új iPhone!! (gimme gimme)

  • iGnoom1548 - 2012.06.29. 20:50

   Abban 100% hogy nem lesz, de még az azutániban sem hiszem.:) Csak úgy hipp-hoppra az Apple nem ad ki dolgokat, előtte tutira mennek. Az ötlet viszont nem hülyeség, így szerintem a csatlakozó is eltűnhetne ami sok dologban lenne jó de lehet rossz is.:) Kinek mi!:)

   • Anonim - 2012.06.30. 23:34

    Hehe, tudom ennek a dolognak még ki kell forrnia, de nem is erre hivatkoztam. Az új iPhone-t azért várom mert terveim szerint meg fogom venni és az lesz az első Apple termékem (sajnos), ez az indukciós dolog még a jövő, de ki tudja ;)

Szólj hozzá Te is!