Retina MacBook Pro – A leghűvösebb társad mind közül

KeleMan 2012.06.26. 10:38 Apple, Egyéb, Mac 1 db 1 393

Amikor az Apple kiadta az új Retina kijelzővel ellátott 15,4″-es MacBook Pro gépet kiemelkedő volt az a tény, hogy az új SSD meghajtók miatt az eddigi legcsendesebb MacBook Pro gép született meg. Mivel az előző MBP modellek munka közben elég durván felmelegedhettek, akár a csuklónkat is égethették gépelés közben, holott a gép elején az akkumulátorok vannak.

Az új Retina MBP modell viszont lényegesen kényelmesebb és hűvösebb lett elődeinél, mondhatni öröm vele a munka még terhelés alatt is. A japán IT Media fogott egy több, mint 18 ezer eurós InfReC Thermography R300-as hőkamerát és letesztelte a Retinás MacBook Pro szörnyeteget. A tesztek megerősítették, ez az eddigi leghűvösebb modell.

Az első tesztben az IT Media alvó módban futtatva végezte a teszteket, itt 30,3 Celsius fok körüli értéket mértek. A hűtők pörögtek, de csupán 30 decibeles értékkel, olyan volt, mintha teljesen leállt volna a gép, semmit sem lehetett hallani a működésből. A második tesztben az MacBook Pro gépen 15 percig futtattak egy filmet a Quick Time alkalmazással. A hőmérséklet itt is alacsony volt, csak kissé ugrott 35 Celsius fok fölé.

A harmadik, utolsó tesztben az IT Media úgy döntött két tesztet is lefuttat, melyek a MacBook Pro gép teljesítőképességének a határait súrolják. Lefuttattak egy Cinebench tesztet és egy másik CPU kihívó alkalmazást. Ez volt az a pont, ahol a Retinás MacBook Pro megszűnt kényelmes használatot nyújtani az ölben és fel kellett helyezni az asztalra. A hőmérséklet itt már elérte a 48,2 Celsius fokot is, de önmagában ez még mindig elég alacsony érték. A hűtőventilátorok által keltett zaj azonban itt is csupán 46 decibel volt.

A teszt alapján elmondható, hogy a Retinás MacBook Pro gép a leghűvösebb társad lehet átlagos felhasználás mellett, sőt a leghalkabb is, amennyiben nem feszegetjük a határait. Ha mégis komoly munkára használnánk, akkor sem lesz melegebb, mint egy kenyérpirító által kiadott reggeli friss pirítós.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Anonim - 2012.06.26. 11:06

    “akkor sem lesz melegebb, mint egy kenyérpirító által kiadott reggeli friss pirítós”
    :D

Szólj hozzá Te is!