Lehet, hogy mégsem lesz Retina megjelenítő a következő generációs iMac gépeknél

KeleMan 2012.06.24. 13:10 Apple, Mac, Pletykák 0 db 183

Tegnapelőtt az Instapaper alkotója Marco Arment publikált egy bejegyzést, melyben megosztotta a gondolatait az Apple soron következő iMac és Mac Pro termékvonalának frissítéséről. Megemlítette, hogy mennyire is szükség lenne egy 5120×2880-as Retina kijelzővel ellátott 27″-es iMac készülékre, vagy akár egy különálló megjelenítőre. Ugyanis a Retina MacBook Pro notebook után ezek lehetnének a frissítés alapjai.

Az ABC News még májusban jelezte, hogy az Apple tervezi a Retina kijelzős Mac gépek megjelenítését, ahol kitértek a soron következő iMac gépekre is, melyben már az új megjelenítő debütálhat. Sajnos az iMac gépeket az Apple nem frissítette még, de Marco Arment úgy hallotta, hogy az év vége felé ez is megtörténik, viszont nem lesz bennük Retina kijelző.

“I’ve now heard from multiple sources that while an iMac update is indeed coming this fall, it will not have Retina displays.”

Marco Arment kitért arra, hogy egyre több forrásból hallotta, hogy az Apple bár tervezi a 27″-es iMac gép “retinásítását”, de problémák merültek fel a gyártásnál. Az azonban még mindig nem világos, hogy ebben az esetben az Apple miért nem adott ki egy Ivy Bridge processzorral, gyorsabb grafikus vezérlővel, több memóriával, USB 3.0-ás csatlakozóval egy frissítést. Elképzelhető, hogy kivárnak és csupán ősszel jelenik majd meg, de az is lehet, hogy már júliusban, amikor megérkezik az új OS X Mountain Lion bevezetik az új gépeket, hiszen akkor frissülhet az iMac mellett a Mac mini termékvonal is.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!