1024×1024 pixel lesz a kötelezően használandó ikonméret az iOS fejlesztőknek

KeleMan 2012.06.22. 15:11 Apple, Egyéb 2 hozzászólás 283

Az Apple mindig is szerette a szabályokat, pláne ha a mára több, mint 625.000 alkalmazást kínáló AppStore áruházról van szó. Persze nem tarthatnának itt, ha nem lenne több ezer fejlesztő, akik az alkalmazásokat meg is írják, valamint még több dizájner, akik meg is tervezik, le is rajzolják az appok felületét, grafikáit.

Pár napja bemutattunk pár extravagáns ikont, mely kifejezetten a Mac alkalmazásokhoz készült. Gyönyörű, mondhatni művészi jellegükből adódóan én még mindig keresem az állam. Az új iPad Retina kijelzőjének hála azonban 2012 július elejétől az Apple bevezeti az eddig csupán ajánlott 1024×1024-es pixelfelbontású alkalmazás ikonok kötelezővé tételét.


Ilyen gyönyörűséges ikonokra számíthatunk majd júliustól

Erről a napokban a fejlesztők az Apple által egy levelet is kaptak, melyben az Apple felhívja a figyelmet arra, hogy az alkalmazásokat, melyeket a fejlesztők beküldenek elbírálásra már az új ikonfelbontással tegyék. Eddig az 512×512 volt a követelmény, mely az iPad 2 esetében volt kötelező.

“Starting in July, newly submitted iOS apps require high-resolution icons and cover art. Large icons and Newsstand cover art must have a minimum resolution of 1024 x 1024 pixels. To change your app icons or cover art, go to the Manage Your Applications module on iTunes Connect. For more information, see the Custom Icon and Image Creation Guidelines in the iOS Developer Library.”

Szerintünk itt az ideje, hogy ne a már meglévő manóval szerencsétlenkedjünk az ikonnál, hanem egy új logót is kapjon, mind az oldal, mind az iHungary app.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Egyolvasó - 2012.06.22. 18:14

    Szerintem is ideje volna már lecserélni, igencsak gagyi az a manó. Ez az oldal egy elit termékről szól, sugározza ezt a logó is……

  2. Orange Martin - 2012.06.22. 19:54

    Nem az iPhone Hungary ikonja fog ilyenre változni. De a kép alá is írva van…

Szólj hozzá Te is!