Chevrolet: Az első autók Siri támogatással

Legendd 2012.06.20. 18:47 Apple, Egyéb 0 db 131

Az Apple a WWDC-n jelentette be, hogy a Siri az iOS 6-tal egyidejűleg még okosabbá válik, így képes lesz a “szem nélküli” irányításra is. Ez a funkció lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy egy külön gomb beépítésével használhatóvá tegyék a fícsört. mellyel lehetőségünk nyílik vezetés közben is hívás indítására, sms küldésére, emlékeztetők készítésére, telefonon található adatokhoz történő hozzáférésre, vagy akár navigálásra is a telefon megérintése nélkül. A mai nap folyamán a GM (General Motors) bejelentette, hogy ők lesznek az elsők, akik ezt valóban beépítik autóikba. A két első ilyen automobil a Chevy Spark és Sonic lesz. Egyelőre hivatalos információ nincs a megjelenésről, de minden bizonnyal jövőre már piacra kerülnek.

A Chevrolet Spark és Sonic egyébiránt fel lesz vértezve a MyLink technológiával, így lényegében bármilyen okostelefonhoz tud majd kapcsolódni az autó (és ezzel együtt a vezető is). A MyLink 60 parancsot képes megérteni, amely ugyan nem sok, de a Sirivel kiegészülve szinte határtalan lehetőséggel egészülhet ki.

A beépítés egyértelműen a kormánykeréken vagy hozzá képest nagyon közeli helyen lenne logikus, hiszen így például vezetés közben a kormányon található gomb megnyomásával is nagyon könnyen adhatnánk utasítást okostelefonunknak bluetoothon keresztül, anélkül, hogy akár rá kelljen nézni.

Természetesen nem a Chevrolet az egyetlen gyártó, aki a jövőben felhasználja a technológiát, hanem várhatóan a BMW, Jaguar, Mercedes, Land Rover, Audi, Toyota, Chrysler, Honda csoport is 2013-ra építi be négykerekűibe.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!