iOS 6-ban immáron felhasználói engedély kell az appoknak, mielőtt hozzáférnek a belső programokhoz!

Legendd 2012.06.15. 12:18 Apple, iPad, iPhone, Mac 0 db 208

Az Apple-nél, mint a többi nagyvállalatnál (így a Goolge, LinkedIn, Path) szintén egyre fontosabb szerepet kap a biztonság kérdése. Az iOS-ben is kiemelt figyelmet fordítottak erre, amely most az iOS 6-ban látszik kiteljesedni. Ettől a szoftvertől kezdve ugyanis az applikációknak felhasználói engedélyre lesz szüksége ahhoz, hogy hozzáférjenek a személyes információinkhoz.

Az amerikai kongresszus, jogi szervezetek vagy bírák eddig is erőteljesen támadták, hogy különféle programok úgy töltötték fel saját szervereikre a névjegyzéket is például, hogy arról a felhasználónak semmilyen értesítést nem adtak. Az Apple februárban erre nyomatékosan ki is jelentette, hogy a jövőbeni szoftvereik az ilyen téren fennálló elvárásoknak is meg fognak felelni.

Így is lett, az Apple kiadta a Mountain Liont, amelyben engedélyezni kell, hogy az app használhassa személyes adatainkat, de a hatodik iOS-ben is hasonló módon fog minden történni.

A biztonsági szekcióról szóló írás így rendelkezik:

– az iOS 6 rendszer védi a felhasználó naptárát, emlékeztetőit, névjegyzékét és fotóit

–  a felhasználó engedélyezheti a hozzáférést személyes állományaihoz, de a hozzájárulásra történő jóváhagyást a beállítások / biztonság menüpont alatt ki is kapcsolhatja

– a fogyasztó innentől mindig külön ablakban értesül arról, ha az applikáció megerősítést kér

Az iOS 6-ot egyébként a ma befejeződő WWDC-n jelentették be, ám egyelőre csak a fejlesztők számára elérhető, a nagyközönség ősszel juthat majd hozzá.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!