Távközlési adó – A Tesco Mobile nem hárítja át az adót ügyfeleire

Helme 2012.06.07. 18:43 Egyéb, iPhone 1 db 195

A Tesco Mobile nem emeli percdíjait legalább 2012. október 1-jéig, a július 1-jén bevezetésre kerülő új távközlési adó ellenére – közölte a társaság az MTI-vel.

A virtuális mobilszolgáltató március 1-jei indulásakor az ígérte, hogy tarifáit mindenkor az átlátható, könnyen megérthető percdíjak fogják jellemezni, és ehhez kívánja tartani magát a jövőben is, anélkül, hogy az új adót bármilyen formában beépítené a szolgáltatás díjába – hangsúlyozza a cég.

A közlemény szerint a társaság a rugalmasságából és az eddigi erős ügyfélszerzéséből eredően talált forrást az új adó költségeinek finanszírozására, így nem kívánja az adó miatti megnövekedett terheket az ügyfeleire tovább hárítani. Hozzátették, hogy a Tesco Mobile működésének első három hónapja kiemelkedően sikeresnek bizonyult, a tulajdonosok időszaki célkitűzéseit lényegesen meghaladta az értékesítés mennyisége.

Az Országgyűlés június 4-én úgy módosította a távközlési adó erre az évre érvényes szabályait, hogy az adó összege havonta magánszemélyek után legfeljebb négyszáz, a cégeknél ezernégyszáz forint lehet. Az Országgyűlés május közepén határozott a hívásonként és megkezdett percenként kétforintos telefonadó bevezetéséről; a július 1-jétől hatályos törvény alapján két forintot kell fizetni a szolgáltatóknak minden elküldött üzenet – SMS és MMS – után is.

A mobilszolgáltatók közül a Telenor még májusban jelezte, hogy az új, perc alapú távközlési adót érvényesíteni fogja áraiban mindaddig, amíg a szektort sújtó két különadó közül az egyiket kivezetik. A Vodafone azt közölte, hogy az új adó terhét megosztja az előfizetőkkel, az emelés azonban minden esetben kisebb lesz, mint a kivetett adó.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Ádám - 2012.06.07. 21:12

    Majd a T-Mobile-osok kifizetik helyettük is :)

Szólj hozzá Te is!