iPad-változatot készíttetett az alaptörvény díszkiadásából a KIM

Helme 2012.06.07. 12:45 Apple, Egyéb, iPad, Kiemelt hírek, Programok 1 db 341


Március elején Áder János és Schmitt Pál még együtt nézegette
az alaptörvény díszpéldányát Brüsszelben (Fotó: MTI – Illyés Tibor)

Ötmillió forintért készíttette el az alaptörvény díszkiadásának iPadre optimalizált, magyar és angol nyelvű változatát a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) az Appsters Mobiltartalom-fejlesztő Kft.-vel. Az árban benne van az így elkészült alaptörvény-díszkiadás feltöltése is az Apple Appstore-ba – derül ki a KIM idei, május 23-án összesített szerződéseinek listájából, amelyet a kormányzati honlapon tettek közzé.

Ugyancsak az új alaptörvényhez kapcsolódik az a 440 ezer forint értékű, már teljesített megállapodás, amelyet a Szépirodalmi Könyvkiadó Kft.-vel kötött a tárca a “Magyarország Alaptörvénye 2011. április 25. című díszalbum belívének műfordítására magyar nyelvről angol nyelvre”. A dokumentumban szerepel még például egy 66,4 millió forintos szerződés – áprilistól az év végéig – a Design Terminál Nonprofit Kft.-vel az országkép-stratégia kialakításában való közreműködésre, amelybe beletartoznak egyebek mellett arculattervezési feladatok, protokollajándékok tervezése, a kormányzati weboldal egy részének szerkesztése, valamint a központi közigazgatási rendezvények és kulturális események fénykép- és videodokumentációjának elkészítése.

A tárca 36 millió forintos keretösszegű, az idei évre szóló szerződést kötött az Ormai és Társai CMS Cameron MCKenna LLP Ügyvédi Irodával jogi tanácsadásra az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos feladatköréhez kapcsolódóan. Továbbá szerepel a listában a már korábban közzétett negyvenmilliós kontraktus az IFUA Horváth & Partners Kft.-vel – hogy a cég szeptember végéig elemezze, milyen a tárcák működése “a stratégiai tervezés szempontjából” -, valamint egy 1,25 millió forintos, február 1-jétől május 31-ig érvényes megállapodás a Sze-Szi Press Kulturális Szolgáltató Bt.-vel az egyes nemzetközi pénzügyi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tárca nélküli miniszter – aki ebben az időben Fellegi Tamás volt – tevékenységével kapcsolatos rendezvényekről fotódokumentáció készítésére, a fotók archiválására, továbbá kommunikációs célú riport- és portréképek, kiadványok készítésére.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Norbi - 2012.06.07. 23:40

    Mert ez a lényeg:)

Szólj hozzá Te is!