Ezt tudja majd az új Google Maps! – Hamarosan érkezik a 3D, Turn-by-Turn GPS, offline böngészés funkció, stb…

KeleMan 2012.06.06. 19:57 Apple, Egyéb, Videók 4 hozzászólás 1 875

Mint arról pár napja beszámoltunk, a Google az Apple előtt kívánja az új térképszolgáltatását bejelenteni, így 2012. június 6-ra egy kis sajtókonferenciát hívott össze, amerikai idő szerint reggel 9 órára. Nos az esemény mindössze pár perce ért véget hazai idő szerint, így lehetőségünk van friss információkkal szolgálni a közel másfél órás konferenciáról, amit a Google tartott.

A keynote során a Google Maps és Google Earth vezetője, Brian McClendon kollégáival tartott előadást, melyen a Google Maps következő generációs szolgáltatásait mutatta be. A stream élőben volt nézhető, de sajnos csak a végén tudtam bekapcsolódni, mindenesetre az egyik nagy újdonság – úgysem találjátok ki – a 3D, a másik az offline nézegethető térképek köré épül és jön a “Turn-by-Turn” GPS navigáció is.

A teljes videót beágyazni sajnos nem tudjuk, (ahogy elérhető lesz, természetesen kitesszük) mert jelenleg le van tiltva és a YouTube sem listázza, de szerencsére kaptunk direkt linket, amit most megosztunk veletek.

http://www.youtube.com/watch?v=HMBJ2Hu0NLw

Update 1: Kikerült az alábbi kép a netre a Google nemrég véget ért sajtótájékoztatójáról, mely szerint a Google felkínálja az Apple számára, hogy az ő technológiájukat használják. A kép tanúsága szerint az új Google Maps Android és iOS eszközökre is érkezik majd.

A fentiek szerint több dolog is elképzelhető.

1. Az Apple egyébként is a Google technológiát fogja használni.
2. Az Apple már egy csomó térképfejlesztő céget felvásárolt, és saját rendszert ad ki, amit a Google is jól tud, és ezen “felajánlás” csupán jelképes gesztus, mivel a Google sejti, hogy nem az ő megoldásukat fogják választani és akkor majd mutogathatnak az Apple-re, hogy bezzeg miattuk nem lehet.
3. Az Apple letiltja az új Google Maps használatát az iOS eszközökön.
4. Az Apple hagyja, hogy iOS készülékekre is megjelenjen az új Google Maps.

Szerintetek?

Update 2: Közben befutott az első kép is az új 3D-s Google Earth-ről, hogyan is mutat egy iPad készüléken. Szép-szép, csak egy gond van vele, hogy a magyar AppStore áruházban mái napig nem lehet letölteni a Google Earth programot. Vajon ezután változik a helyzet? Nem hinném.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. ASD - 2012.06.06. 20:43

  Szánalmas , hogy a prezentációban egy iPad-et használnak, nem pedig egy droidos “saját” cuccot. Legalább van önkritikájuk ;D

  • KeleMan - 2012.06.06. 20:43

   Észre sem vettem! :D

  • wroadd - 2012.06.06. 21:34

   Le is fagyott egymás után többször is a GEarth rajta….

 2. Foki - 2012.06.06. 21:42

  Szerintem nem fogja az Apple korlátozni a Google Earth-öt, még akkor sem ha teljesen saját térképes szoftvere lesz. Egész egyszerű okból, még pedig véleményem szerint annyira egyszerű lesz kezelni az apple térképét és annyira látványos lesz majd, hogy egész egyszerűen a felhasználóknak eszükbe sem jut többet a Gugli térkép.
  “It just works”

Szólj hozzá Te is!