2013-ra az eladott okostelefonok 53%-a Apple vagy Samsung készülék lesz

Legendd 2012.06.05. 21:38 Apple, iPhone 0 db 842

Egy újabb előrejelzés szerint 2013-ra az eladott okostelefonok 53%-a Apple vagy Samsung készülék lesz.

Michael Walkley elemző a Canaccord Genuity-vel közösen előrevetítette, hogy az Apple az okostelefonok piacának 21%-át fedheti le 2013-ra, amely összesen 204.1 millió értékesített iPhone-t jelent. A Samsung e téren valamivel magasabb, 31.3%-ot érhet el, számokban kifejezve ez 304.4 millió okostelefont takar.

Ez így együttesen 52.3%-ot mutatna a globális okostelefon piacon, amely további növekedést jelentene a 2012 év végére várt 49.7%-hoz képest.

Walkley összehasonlítási alapot is adott, ugyanis a május 1-jei eredménye a két vállalatnak 47.6% volt. Az igazán meghökkentő érték mégis az, hogy számításai szerint hiába birtokolják a piac “csupán” felét, az összprofit 99%-a mégis a két cég zsebébe vándorol. Ám ha ez nem lenne elég szemkikerekítő adat, itt egy újabb, ugyanis a 99%-ből 73%-ot tudhat magáénak az Apple. Ez azt jelenti, hogy az összes eladott okostelefonból származó ipari profit nagyjából háromnegyede az Apple-é.

Walkley a három amerikai szolgáltató (AT&T, Verizon, Sprint) eladásait is vizsgálta, és az eredmény szerint az iPhone 4S magasan a legnagyobb számban értékesített készülék valamennyiüknél, amely tendencia 2012-ben folytatódni fog (talán az “új” iPhone változtathatja ezt meg).

A következtetés valószínűleg mindenki számára egyértelmű, az Apple és a Samsung messze a két legdominánsabb vállalat az okostelefonok piacán, melynek kárát az LG, Motorola, vagy éppen a HTC látja.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!