iPad táblagépekre is érkezhet a Siri az iOS 6-ban

KeleMan 2012.06.04. 18:48 Apple, Egyéb, iPad 3 hozzászólás 248

Naponta érkeznek a friss hírek és pletykák az Apple új iOS 6 rendszeréről. Tények és találgatások találkoznak, senki sem tudja mi igaz és mi nem. Reméljük az egy hét múlva megrendezésre kerülő WWDC 2012-es konferencián már többet elárulnak az új iOS készülékekre szánt rendszerről, de addig is itt egy új pletyka, mely felütötte a fejét.

A Siri személyes asszisztenséről van ugyanis szó, mely valamivel több, mint fél éve, 2011 októberében mutatkozott be és debütált az iPhone 4S készülékben. A Siri még mindig béta állapotban van, és bár sokan azt hitték, hogy az idén év elején megjelenik az új iPad készülékben, az Apple mégis úgy gondolta, hogy a Siri legyen iPhone exkluzív.

Sok felhasználó persze nem örült az Apple döntésének, de azért valljuk be, hogy a Siri-t sokkal könnyebb iPhone-ról használni, mint az iPad eszközökről. Most azonban úgy néz ki, hogy mindezt az Apple szoftveresen fogja megoldani és az új iOS 6-ban már az új iPad készülék is megkaphatja ezen tulajdonságot. Arról nem szóltak a híradások, hogy a régebbi iPhone vagy iPad készülékek is részesülhetnek a kellemes női hang futtatásának a kegyében.

Érdekes elképzelés mindez, hiszen az Apple nemhiába nem tette elérhetővé a Siri-t az iPad készülékekben, hiszen ott nemcsak 3G-s modellek vannak, hanem sima WiFi táblagépek is. Nem beszélve arról, hogy az Apple Siri-t kiszolgáló szerveri is van amikor nem bírják a szuflát és egész egyszerűen megadják magukat a főleg az USA-ból érkező lekéréseknek. Szerintetek érdemes lenne az iPad táblagépbe Siri-t építeni?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

3 hozzászólás

  1. DJMatyi - 2012.06.04. 19:01

    Úgyis csak iPhone-t használok, innentől nekem aztán 8.

  2. iGnoom1548 - 2012.06.04. 19:19

    Személy szerint nincs iPad-em ezért nem érint de felőlem tehetik. Nem hiszem, hogy sok vizet zavarna, iPhonen sem használom, ez szerintem inkább kint az érdekesebb ott lehet van is értelme.

  3. Sl - 2012.09.22. 00:02

    Teljesen felesleges még az ifónba is mert magyarul úgy sem forg érteni :)

Szólj hozzá Te is!