Apple vs. Samsung: továbbra sincs megegyezés

Legendd 2012.05.23. 20:45 Apple 2 hozzászólás 157

Két napos vitaelrendező fórum után sincs megegyezés az Apple és a Samsung között. Mint tudjuk, a tárgyalás azért történt, hogy a júliusi persorozatot elkerülje a két óriásvállalat, ugyanis a bíró szerint ez olyan hosszúra nyúlna, hogy nem lehet látni a végét, valamint az esküdtszéknek is igencsak nehéz dolga lenne a helyes döntés meghozását illetően.

A Samsung illetékese a The Korea Times-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a dél-koreai és a cupertinoi vállalat közötti kaliforniai tárgyalás így júniusra került, s az indokolásban a „nincs megegyezés” kifejezés szerepel. A Samsung szerint az Apple-nek fizetnie kellene a vezeték nélküli adatátviteli technológia használatának jogáért, míg az Apple a dizájnmásolást rótta fel a Samsungnak.

A „megegyezés-mentesség” nem meglepő, már az előzetes pletykák is arról szóltak, hogy hiába vesz részt személyesen a két vállalat vezérigazgatója, nagyon kicsi az esélye annak, hogy a békéltetés pozitív eredménnyel zárul San Franciscoban.

Érdekes módon hasonló precedens történt tavaly is, amikor az Oracle vezetője Larra Ellison, valamint Larry Page a Google oldaláról szintén békéltető megbeszélésen vett részt. Előremutató eredmény ott sem történt, s végül perre került sor.

Mindenesetre egy kis remény még maradt a laikusok szerint, hiszen Shin Jong-kyun, a Samsung mobilrészlegért felelős vezetője Amerikában maradt, hogy valami megoldást találjon a két vállalat a közöttük fennálló vita elrendezésére. Ennek ellenére a szakértők már nem ennyire bizakodóak, hiszen az Apple vérszemet kaphat az eddig megnyert perek miatt, gondolhatunk például a múlt heti sikeres keresetre a Samsung Tab 10.1 ellen. További fejleményre tehát a következő pár hét során lehet számítani, hogy milyen eredménnyel, az még erősen kérdéses.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

2 hozzászólás

  1. Csaba - 2012.05.24. 08:22

    Japán Samsung ez jó!

    • DrJuris - 2012.05.24. 13:15

      Ki tudja? :D sorry, javítva :)

Szólj hozzá Te is!