BradyGames – Megérkezett a hivatalos Diablo 3 végigjátszás iBook formában az iPad táblagépekre

KeleMan 2012.05.22. 14:59 Apple, Egyéb, iPad, Játékok 0 db 1 685

Alig egy hete, 2012. május 15-én jelent meg a Diablo harmadik része, mellyel azóta már órákat eltöltöttem és csak nehezen tudom letenni most is, hogy ezen bejegyzést megírjam. Pedig fontos bejegyzés lesz a játékosoknak, hiszen egy teljes értékű, hivatalos végigjátszást vásárolhatnak meg az iPad tulajdonosok. Azt viszont előre tisztázni kell, hogy ez nem csupán egy végigjátszás, ez egy könyv, egy olyan digitális alkalmazás, mely pontról pontra leír mindent, ami a játékban található, a legutolsó fűszálig is.

Külföldön már régóta megszokott, hogy egy-egy sikerjátékhoz végigjátszást készítenek, mely aprólékosan bemutatja a játékok mechanizmusát, történetét, egyéb lehetőségeket. A kiadó jelen esetben a BradyGames, mely a Blizzardal hivatalosan együttműködve nyomtatott formában két változatot is megjelentetett, egy Signature Series és egy Limited Edition kiadványt. Előbbi nyomtatott formában egy sima alap változat, míg utóbbi egy keményfedeles köny, mely +48 oldalas kiegészítőt is tartalmaz a játékban található páncélokkal, amolyan hogyan készült. Az extra viszont egy Diablo 3-as koponyával díszített fémből készült könyvjelző. Sajnos Magyarországra nem szállít a BradyGames, de persze az Amazonon keresztül megrendelhető, viszonylag borsos áron 18-38$-ért plusz szállítás.

De minek nekünk nyomtatott változat? Hiszen itt van digitálisan is mindössze 10,99€-ért, 300 Ft/€ áron számolva 3.300 Ft-ért. És a legjobb, hogy míg egy nyomtatott könyvet nem tudnak frissíteni, úgy ezen digitális változatot igen, amennyiben a Blizzard később változtatja pl. a tárgyak tulajdonságait, stb. A kiadványban a teljes nyomtatott anyag megtalálható, de ezen kívül van 8 db beágyazott videó is, mely bemutatja, hogyan célszerű megvívni a főellenségekkel (ajánljuk Plastik Józsinak). Természetesen az 5 választható klassz (Barbár, Monk, Witch Doktor, Varázsló, Demon Hunter) összes képessége, tulajdonsága, stratégiai lehetőségei, a választható fegyverek, tárgyak, páncélok, azok suffixei és affixei is, stb., is szerepelnek.

A játékban található ACT I-től ACT IV-ig az összes küldetést, részletezve a mellékküldetésekkel is gyönyörűen leírják a szerkesztők. Van egy Bestiárium, azaz egy szörny útmutató is, melyben a Diablo 3-ban megtalálható több, mint 240 ellenséget is bemutatják, azok tulajdonságaival, képességeivel együtt. A Diablo 3 többszáz achievementet is tartalmaz, melyek szintén belekerültek a kiadványba, mit mivel lehet feloldani és kigyűjteni. A könyv tartalmazza a tárgy- és drágakőkészítés alapjait is, mit mivel kombinálva, milyen tárgyakat hozhatunk létre. A kiadvány 619 oldalas és természetesen van ingyenesen letölthető sample, azaz kipróbálható verzió is az AppStore áruházban.

Diablo 3 rajongóknak és iPad táblagéppel rendelkezőknek egyenesen kötelező a könyv.

Diablo III Official Strategy Guide (AppStore Link) Diablo III Official Strategy Guide
Fejlesztő:

Besorolás:

Ár: 10,99 € Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!