Jobb hangszórók kerülhetnek az iOS készülékekbe

Legendd 2012.05.19. 14:48 Apple, iPad, iPhone, Pletykák 3 hozzászólás 139

A jelenlegi egy hangszórós megoldás már számos kritikát kapott, ugyanis nem hozza azt a hangminőséget, vagy hangzást, amit úgy az ember már elvárna egy ilyen felső kategóriás készüléktől. Erre most már az Apple is ráeszmélt, és egy ezzel kapcsolatos szabadalmat le is védetett, így a jövőbeni iPad és iPhone modellek már egy továbbfejlesztett hangszórót kaphatnak.

Az új szabadalmat tegnap jegyezte be az U.S. Patent & Trademark Office, mely egy új kihangosító rendszerre vonatkozik. Dióhéjban annyi elmondható, hogy az új rendszer egy áttervezést és egy újrapozicionálást takar, amellyel egy relatíve kicsi helyen elhelyezett, mégis jobb hangszórómodul kialakítása lehetséges. Bár a szabadalom semmi konkrét előnyt nem jelent a felhasználók számára, az Apple mégis úgy tartja, hogy ezzel a megoldással egy erősebb hangzás érhető el még dokkolót használva is.

Természetesen nem csak az Apple termékeiben gyenge kihangosítva a hangminőség, hanem ez a tendencia általános. A hangszóró kis mérete nem teszi lehetővé az erősebb és a mélyebb hangok tiszta hangzását még a tabletekben vagy a laptopokban sem. Az Apple erre is igyekszik valami innovatívat kifejleszteni, reméljük sikerül, mindenesetre nem csak az Apple-nek jönne jól egy ilyen rendszer kialakítása, hanem bizony mások is felhasználnák, nem hiába lett levédve az “ötlet”.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

3 hozzászólás

 1. iMike - 2012.05.19. 17:53

  Hát, nem ártana bele,főleg az iTouch-ba. Szifon/iPad hangszóróját még nem nagyon sikerült tesztelnem. :D

 2. smschamp - 2012.05.19. 18:15

  Ez még az új iPhone-ban nem valószínű, hogy megjelenik.

  • Petione - 2012.05.20. 13:23

   Főleg, ha még csak most hagyták jóvá :D

Szólj hozzá Te is!