A televíziós- és médiaipar érdeklődéssel, de félelemmel telve várja az Apple TV-t

KeleMan 2012.05.16. 20:41 Apple, Egyéb, Pletykák 4 hozzászólás 291

Az Apple sok piacot és iparágat meghódított már, kezdve a zeneiparon át a számítógépes vagy épp a mobilpiacig. A következő ilyen állomás az otthoni televíziózás megreformálása lenne, ahogy az Apple gondolja. És az Apple mindig máshogy gondolkodik, mint a piac többi szereplője. Tartanak is tőlük, de mégis érdeklődve várják az újdonságokat.

Pár éve már felmerült pletykaszinten, hogy az Apple beszáll a televíziós bizniszbe. De vajon mit is várhatunk az új Apple TV-től. Azt elsőre fontos tudni, hogy itt nem csak a piciny kis fekete dobozról beszélünk, melyet az Apple már évek óta árusít. Hanem egy olyan televíziókészülékről, mely szinte biztosan Full HD felbontást kapna, de egyes piaci elemzők szerint, valamint figyelve az Apple Retinás készülékeit, az is elképzelhető, hogy egy 4K-s, azaz a jelenlegi Full HD felbontásnál négyszer nagyobb megjelenítővel ellátott készüléket dob majd a piacra.

A 2012-es CES alkalmával felröppentek olyan pletykák is, hogy a készüléknek nem lesz kávája, csak maga a kijelző. Ezen kívül szinte biztosan fogja integrálni az AppStore áruházat az Apple az új eszközbe is, ezáltal alternatívát biztosítva a játékosok körében a konzoljuk (XBox, PS3, stb.) leváltására is.

A hang és gesztusvezérelt irányítás is érkezhet, a Siri és egy mozgásérzékelő debütálásával. Az iOS készülékek segítségével pedig az Apple összekötheti majd az irányítást is a televízióval, akár AirPlay, akár Bluetooth 4.0 segítségével. Egyes pletykák szerint az Apple már ez év végén piacra kívánja dobni az új eszközt, melyet egyelőre nevezzünk csupán iTV-nek. Ezzel együtt felmerült az is, hogy az új iPhone készülékre mégsem kell 2012 októberéig várni, mert így már akár nyár végén, július-augusztus környékén megérkezhet.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

4 hozzászólás

 1. iGnoom1548 - 2012.05.17. 07:17

  Ha ez tuti cucc lesz akkor tuti vétel lesz számomra. Vagy majd az ezutáni széria. Csak ne csillagászati árakért kínálják.:) 200-250 körül ideális lenne.

  • Sword - 2012.05.17. 08:40

   Ha az új iphone árára gondolsz, akkor 200-ba belefér. Ha a TV-re, akkor kizárt :) Persze méretekről egy szó sem esett, de nem 82 cm-esre gondolok.

   • iGnoom1548 - 2012.05.17. 15:05

    Hát 82 cm nekem elég lenne az nem hiszem, hogy 250 fölé menne.

    • Sándor - 2012.05.18. 20:21

     Hát ismerve az apple árazási szokásait ez olyan 5-800 ezer körül lesz :D

Szólj hozzá Te is!