Vége a Psystar 399$-os Mac klónjának

KeleMan 2012.05.15. 18:55 Apple, Egyéb, Mac 2 hozzászólás 153

Több, mint 4 éve már, hogy a Psystar kikezdett az Apple Mac gépeivel azáltal, hogy egy 399$-os Mac klónt dobott a piacra. Tulajdonképpen egy PC-ről van szó, mely képes volt a Mac OS X Snow Leopard operációs rendszer futtatására. A két vállalat közötti viszony igencsak elmérgesedett, egymást érték a bírósági perek és különböző jogi hercehurcák.

Mára azonban véget ért az adok kapok, megszületett a döntés, melyet mindkét fél elfogadott. Amint arról a CNet nemrég beszámolt az amerikai legfelsőbb bíróság felülvizsgálta a fellebbviteli bíróság döntését. Az ítéletet, mely eladási tilalom alatt tartotta a Psystar Mac klónját a Psystar megtámadta, és 2011. december 27-én a legfelsőbb bírósághoz fordultak.

Az amerikai legfelsőbb bíróság viszont ismét elutasította a Psystar kérelmét és így továbbra is eladási tilalom érvényes a Mac klónokra. A Psystar képviselő egy nyilatkozatban elmondták, hogy rendkívül szomorúak, hiszen nem tudják, hogyan is finanszírozhatnák a bírósági költségeket, úgy, hogy nincs bevételük. Valószínű, hogy ezzel a Psystar napjai megpecsételődtek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. Fleshman - 2012.05.15. 22:13

    szerencsétlenek :S nem is hallotam róluk, de a 400 dollár elég barátságos egy Mac élményért…
    Bár olcsóbban össze lehet dobni egy hackintosht :)

  2. Csoki - 2012.05.16. 13:19

    “Olcsó Jánosok”!

Szólj hozzá Te is!