Egy milliárd Angry Birds letöltés és új franchise a láthatáron

KeleMan 2012.05.10. 12:39 Apple, Egyéb, Játékok, Videók 0 db 246

A Rovio tegnap közhírré tette, hogy a rendkívüli sikereknek örvendő játéka, az Angry Birds átlépte az egymilliárdos letöltést. Az egymilliárd letöltésben persze benne vannak az összes platformra íródott alkalmazások. Kiderült, hogy a tiszta profit is 100 millió dollár felett van, valamint egy kis statisztikát is kaptunk a játékból.

A készítők osztottak, szoroztak és kiderült, hogy az Angry Birds megjelenése óta a játékosok naponta 300 millió percet töltenek a mérges madarakkal, eddig 400 milliárd madarat lőttünk ki a hatalmas csúzlival, valamint 44 milliárd csillagot gyűjtöttek a felhasználók. Ha pedig az emberiség teljes a játékba fektetett idejét nézzük, akkor 200.000 évet játszottunk összesen. Durva számok.

A Rovio egy videót is kiadott az álomhatár átlépése miatt, melyben szemfüles nézők a végén egy elég fura animációt is találhatnak.

Bizony! Egy eddig nem látott karakter bukkant fel a képernyőn, egy kisfiú, aki a mobiltelefonját szorongatja. A háttérben pedig a szoba falán utalásokat láthatunk különböző fejtörőkre. Kiderült, hogy a kisfiú nagyban hasonlít Casey-re, a Casey’s Contraptions nevű iPad-re készült játékból, mely egy fizikai puzzle játék, hasonlóan, mint régen az Incredible Machine.

Sajnos a magyarországi AppStore áruházból a Casey’s Contraptions játék nem elérhető, de mint kiderült már egyikből sem, ugyanis azt eltávolították az áruházból. Nagy a gyanú, hogy a Rovio megvette a jogokat és felturbózva, komoly fejtörőkkel és ismét remek grafikával egy új márkát alkotnak. Bárhogy is lesz, én csak örülni fogok egy újabb logikai játéknak. A Casey’s Contraption amúgy így nézett ki.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!