A Tiny Wings alkotója új játékon dolgozik

KeleMan 2012.05.09. 11:12 Apple, Egyéb, iPhone, Játékok, Videók 0 db 209

A Flow Studio Games blogja nemrég egy nagyon érdekes interjút készített a Tiny Wings megalkotójával, Andreas Illigerrel a 2012. április 27. Berlinben megtartott Maze Awards díjkiosztó gála után. Andreas Illiger elmondta, hogy közel 3 hét és elkészül az új játékával, ami mint nem meglepő szintén iOS platformra íródik, de semmi részletet nem volt hajlandó elárulni.

 “Természetesen iOS platformra készül az új játék. Viszont ez egy hatalmas titok, szóval senkinek nem mondok semmit! :)”

Az interjúban Illiger arról is beszélt milyen lett az élete a 2011 év elején debütált és hirtelen az AppStore toplistáinak élére került Tiny Wings megjelenése óta.

“Nagyon nehéz volt az életem miután a Tiny Wings ilyen sikeres lett. El sem tudjuk képzelni, fogalmunk sincs, hogy mit is jelent az igazi siker, mielőtt megtörténik velünk. Hirtelen az egész világ a szobámban termett és mindenki akart valamit, megvenni engem, megvenni a licenszt, eladni a reklámjogokat, filmet készíteni a játékból. Tiszta őrület volt. Én egy csendes srác vagyok, és szeretem a nyugodt életemet. Személye szerint, semmi sem változott, azon kívül, hogy jöttek az Apple csekkjei tonnaszám. Még mindig egy kis lakásban élek, még kocsim sincs, mert még jogsival sem rendelkezek. Nem vásároltam semmit, egy új számítógépen kívül. Szóval még mindig az a srác vagyok, aki a Tiny Wings előtt is. Én csak remek játékokat szeretnék készíteni, ez a szenvedélyem.”

A Tiny Wings játék dizájnját teljesen egyedül kezdte el a fiatalember, azzal a gondolattal, hogy milyen játékokat is készíthetne kisgyermekek számára. A fő ötlet a játék mögött repülés álma volt.

“Azt szerettem volna, ha a játék pozitív gondolatokat szül. Nagyon sok destruktív és negatív játék van a piacon, én csak azt szerettem volna, ha a játékos jól érzi magát miközben játszik. Talán ez lehetett a fő oka a sikernek, én így gondolom. Nagyon sok visszajelzést kaptam, nagyon sok embertől, akik azt mondták, hogy megérintette őket a játék. A szenvedélyem továbbá a zene, a célom, hogy a játék mellett abban is megérintsem őket.”

Anno mi is írtunk az akkor Angry Birds gyilkosként kikiáltott játékról. Most elővettem újra és pár pályát ismét végigjátszottam. Remek játék még mindig. Kíváncsian várjuk, mi lesz Illiger következő dobása, reméljük az már nem csak iPhone, hanem iPad készülékekre is megjelenik. Addig is tekintsük meg az Illigerrel készült rövid videót a berlini Maze Awards díjátadón, ahol a játékkészítés szenvedélyéről beszél. A teljes interjú itt olvasható: FlowStudioGames.com

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!