“Új” iPad 2 32nm-es A5 chippel és plusz 2 órás akkuidővel

Legendd 2012.05.04. 18:04 Apple, Egyéb, iPad 1 db 277

Az AnandTech az iPhone 4S és a Galaxy S3 benchmark összehasonlítása mellett újabb érdekes méréseket végzett. Egy “új” iPad 2? -igen. Amikor az Apple kiadta az “iPad 3”-at az A5X processzorral és Retina kijelzővel, akkor ezzel egyidőben megjelent az “iPad 2.4” is. Ez a kódnév egy iPad 2-höz szinte végletekig hasonló modellt takar.

A különbség abban rejlik, hogy a benne lévő A5 CPU már nem 45nm-es, hanem 32nm-es technológiával készült, amely az eddigi legenergiatakarékosabb chip, amit az Apple készített, s minden bizonnyal ilyen került majd a soron következő iPhone-ba is (érdekesség, hogy az 1080P-s Apple TV is már a 32nm-es A5-öt használja, de a processzor egy magra le van korlátozva benne).

A készüléket a Best Buy-tól kapta az AnandTech, de fontos megjegyezni, hogy a legtöbb Apple Store még mindig a régi 45nm-es chippel felvértezett készülékeket árulja. Az egész történetnek a lényege, hogy ezzel a 32nm-es megoldással az internetes böngészés 1.6 órával, a 3D grafikát igénylő programoknál pedig 3 extra órával nőtt az akku élettartama, ami eléggé számottevő.

Ahogy az alant látható képen kivehető, az iPad 2.4 processzora jóval kisebb mint az eredeti A5. Kérdés, hogy az Apple mennyire fogja “upgrade”-elni az iPad 2-ket látván az akku jelentős javulását!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. a.sebi - 2012.05.06. 14:11

    apple már chipeket is gyárt? biztos ez? en ugytudtam hogy legyártatja a chipet es elnevezi ax nek…
    mennyi butaságot irtok ti……

Szólj hozzá Te is!