Az Instagram hetente 5 millió új felhasználóval bővül

KeleMan 2012.05.03. 18:30 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 113

Sokan bírálták Mark Zuckerberg döntését, hogy vajon miért is fizetett ki 1 milliárd dollárt az Instagram készítőinek az cég felvásárlásáért, pláne úgy, hogy azt a befektetőkkel sem beszélte meg előtte.

Nos úgy tűnik Mark Zuckerberg jól döntött, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy az Instagram felhasználói bázisa hetente 5 millió fővel emelkedik. Az Instagram 2010 októberi indulásakor exkluzív módon csak az iPhone készülékekre tette tiszteletét, majd 2011-ben az Apple az év alkalmazásának is megválasztotta (“App of the Year”).

Az Instagram felhasználói bázisa növekedett ugyan, de nagyon lassan. A kezdetekkor 15 millió felhasználóval rendelkezettt, majd ez év elején jött az Androidos készülékekre szánt változat is, mellyel további 30 millióra növelték a felhasználói bázist 2012 április 1-ig. A Facebook viszont jött, és bekebelezte a céget 2012. április 9-én. Két hétre rá, már 40 milliós volt az adatbázis, míg napjainkra átlépték az 50 milliós felhasználói számot.

De egyáltalán kik az új felhasználók? Nos mielőtt még a Facebook bejelentette volna a vásárlás tényét szinte csak az iOS rendszerekre volt elérhető az alkalmazás. Vélhetően a Google rendszeréből érkeztek az új felhasználók, akik a Facebookon keresztül értesültek az appról. Mára már a Mashable információi szerint közel egyenlő arányban eloszlik a két tábor felhasználói bázisa.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!