Az iPhone kinyírta Super Mariot, haldoklik a Nintendo

KeleMan 2012.04.27. 15:12 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Játékok 5 hozzászólás 589

Az Apple iOS készülékei egyszerűen elveszik a piacot a Nintendo 3DS kézikonzoljától, ami bár nagyszerű készülék, igazi 3D-s csoda, de az emberek minek vásároljanak még egy kütyüt, szem előtt tartva azt a tényt is, hogy az arra megjelenő 30-40 db különböző játékot is jóval drágábban vásárolhatnák meg. Így inkább az AppStore többtízezres játékkínálatából választanak a felhasználók.

A tegnapi nap a The New York Times beszámolt arról, hogy a Nintendo nagy bajban van, ugyanis – csakúgy, mint az Apple – ők is kiadták az első negyedéves pénzügyi beszámolójukat. A jelentés szerint 460 millió dolláros veszteséggel zártak, de ez még mindig jobb, mint a közel 510 millió dolláros előrejelzés volt. Függetlenül attól, hogy van pénzügyi tartalékuk, David Gibson, az ausztráliai Macquarie bank elemzője Tokióban elmondta, hogy a Nintendot legyőzik az okostelefonok és a táblagépek, mivel azokkal az eszközökkel a felhasználók sokkal több idejüket töltik.

És sajnos ezt Mario is tudja. Gyermekkorom nagy favoritja volt Mario és Luigi kalandjait bemutató Super Mario Brothers. Mario egy kultusz! Talán a Nintendonak fel kellene ismernie, hogy inkább felhagyjanak a saját kézikonzoljaik gyártásával és célozzák meg a nagyobb iOS piacot azáltal, hogy iOS készülékre fejlesztenek le Marios alkalmazásokat. Biztos vagyok benne, hogy több millióan vásárolnák meg ezen appokat, mint ahogy én is. Mert szeretnék Marioval játszani. Az iPhone készülékemen.

Ha csak az almás telefont is vesszük alapul látszik, hogy lényegesen több előnye van, mint a Nintendo 3DS készüléknek, és nem azért, mert a 3DS készülék rossz, csak épp nincs benne piaci erő. A Nintendo is bevallotta, hogy lényegesen elmaradt a várakozásokkal szemben a 3DS eladásaival. A másik fontos kérdés pedig az ár. A legtöbb ember árérzékeny. Egy átlagos iOS játékot egy és öt dollár közé pozicionálnak be a kiadók, míg a Nintendo 3DS készülékre egy játék közel 35 dollárba kerül.

Megértem, hogy a saját konzoljában hisz a cég, de elmúltak már azok az idők. Nyeljék le a büszkeségüket! Szerintem az egyetlen esélye a Nintendonak és Marionak, hogy életben maradjon, ha elhozzák az iOS platformra a játékot! Retinás Super Mario Brothers-t iPhone és Pad táblagépekre is. Követeljük! Most!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

 1. DrJuris - 2012.04.27. 15:33

  Én 5€-t is kiadnék inkább egy Mario játékért iOS-en, mintsem venni csak ezért egy 3DS-t plusz 35€-ért játékot. Ennél még a Wii is jobb vétel :D ráadásul engem (mint talán sok mást is) jobban lekötnek a mászkálós, eredeti, kreatív játékok, mint ezek az új lövöldözős, extra grafikával ellátott gammák.
  Remélem 1-2 év, és a Nintendo is rájön erre, főleg ha így erősödnek a telefonok hardverei…

 2. Nagy Norbert - 2012.04.27. 19:56

  én a super mariot megoldom egy jó kis gameboy “szimulátorral” az iphone-on, jobb mint a semmi! :)

  • zola2000 - 2012.04.28. 12:22

   Szerintem érintőkijelzős gombokkal a super mario gameboy változata … nem egy 3D Land, meg a metal gear solid touch és a metal gear solid: snake eater 3D között is van egy kis különbség :)

 3. zola2000 - 2012.04.28. 11:47

  o_O érdekes, hogy eddig mindenhol azt olvastam, hogy világszerte siker a 3DS, és majd 20millió ment el belőle egy év alatt … a veszteség meg onnan van hogy a nintendo a gyártási költség alatt adja a 3DSt hogy beinduljon (ez sikerült), és a wiit mostanában nem nagyon viszik mert közel van a wiiu megjelenése.

  egyébként itt nagyságrendileg lehet nézegetni a konzolpiacot (aminek szerintem nem sok köze van a telefonokhoz):
  http://www.vgchartz.com/

  az iphonenak tényleg nagy előnye az hogy olcsók a játékok rá, viszont nekem drága a gép, 3dsnél olcsó a gép, csak drágák a játékok, androidon (tudom az itt szitokszó ; )…

 4. Csanád - 2012.04.29. 10:12

  Én két hete rákerestem az AppStore ban a Márió ra de úgy hogy nem tudtam azt hogy nincs. Én is hiányolom nagyon, mert egy klasszikus viszonylag időtálló játék, és csak szar utánzatok vannak

Szólj hozzá Te is!