Készíts 3D-s képeket az iPhone készüléked segítségével

KeleMan 2012.04.27. 18:29 Apple, Egyéb, iPad, iPhone, Kiegészítők, Programok, Videók 2 hozzászólás 3 060

Az Arqball Spin egy csodás keveréke a szoftvernek és hardvernek. Ezen nagyon egyszerű, de mégis hasznos találmánnyal 3D-s képeket készíthetünk magunknak. Az Arqball Spin iOS alkalmazást egy forgatható kis asztallal kombinálva szinte bármiről tudunk 3D-s modelleket készíteni.

Az alkalmazás teljesen ingyenesen letölthető az AppStore áruházból, mely ráadásul univerzális is, míg a forgó kis asztalt a Kickstarter oldalán rendelhetjük meg 60$-os áron. Már ha összejön a projekt, ugyanis a forgó asztal elkészítéséhez 40.000$-t gyűjtenek, azonban már csak 20 nap van hátra, és csupán 20.000$ jött össze.

Egy teljes fordulat kb. 20 másodperc alatt következik be, vagyis egy perc alatt nagyjából 3x fordul körbe. A legjobb az egészben, hogy főleg a bloggerek életét könnyebbíthetné meg, akik néha különböző termékeket kívánnak bemutatni az olvasóiknak. Az alkalmazásból amúgy közvetlenül Twitterre, Facebookra is kiküldhetjük a képeket, vagy akár e-mailben és üzenet formájában is továbbíthatjuk azokat.

Az üzlet nyitja ott van, hogy csak az első 5 kép készítése ingyenes, utána viszont 10$-t fizethetünk havonta további maximum 100 kép készítéséért. A legnagyobb probléma viszont, hogy a képeket csak az Arqball weboldalán keresztül lehet elérni, nincs lehetőség azok exportálására vagy beágyazására.

Az ötlet és az alkalmazás nagyon jó, de a kivitelezést és a képek kezelésének módját még fejleszthetnék a készítők. Most is mennyire jó lett volna ha ide a bejegyzés alá betudtam volna nektek ágyazni az általam készített képet, így viszont csak linkelni tudom. Ettől függetlenül érdemes kipróbálni, nagyon látványos.


Letöltöm – Ingyenes

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

2 hozzászólás

  1. smschamp - 2012.04.28. 09:47

    Én ezen semmi 3D-s látványt nem látok….

  2. Dániel - 2013.02.15. 07:29

    Ez össz-vissz annyit csinál, hogy oda-vissza lehet a videót tekerni!

Szólj hozzá Te is!