Piacra kerültek az Intel Ivy Bridge processzorok

KeleMan 2012.04.24. 12:52 Apple, Egyéb, Mac 1 db 244

Az Intel a tegnapi napon hivatalosan is bemutatta és útjára bocsátotta az Ivy Bridge kódnevű processzorait. A 22nm-es gyártástechnológiával készült lapkákból egyelőre 9 db asztali és 6 db mobil eszközökbe szánt változat jelent meg, melyek mindegyike egységesen 4 magos, fogyasztásuk 35-75W között alakul, valamint órajelük 2,1 és 3,5GHz közötti, míg a Turbo Boost móddal akár 3,1 és 3,9GHz-et is ki tudunk préselni belőlük.

Az asztali gépekbe szánt változatok az alábbiak, itt az eltérés az, hogy egyes csipekbe HD 4000-es, míg más modellekbe HD 2500-as grafikai gyorsító került.

A mobil változatok az új Ivy Brdige processzoroknál már egységesen a HD Graphics 4000-et kapták.

Talán feltűnt, hogy az Ivy Bridge lapkákból egyelőre csak a Core i5 és a Core i7-es chipek kerültek forgalomba. Természetesen érkezni fognak majd az új Core i3-as modellek is, melyekből várhatóan már lesz kétmagos megoldás is, de ezek a chipek várhatóan csak egy-másfél hónap múlva mutatkoznak be.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy nemrég lezajlott Intel Fejlesztői Fórumon Kirk Skaugen – az Intel ügyfélköréért felelős alelnöke és vezérigazgatója – feltárta azt a tényt is, hogy az Intel új Ivy Bridge elnevezésű processzorai már akár egy “retina” kijelzős számítógép támogatásának is eleget tesznek, persze ha az adott vállalat úgy dönt, hogy eme képességeket ki szeretné használni. És az Apple nagyon is efelé kacsingat.

Én úgy gondolom, hogy végre eljött az ideje az új MacBook Pro gépeknek, melyek várhatóan teljesen új és vékonyabb (ala MacBook Air) dizájnnal, valamint nagyfelbontású (akár 3200×2000-es) Retina kijelzőkkel érkezhetnek. Ami pedig nagyon fontos lenne még az az SSD támogatás. Talán már egy hónapon belül megérkezhetnek az új gépek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. strucc - 2012.04.29. 12:08

    Épp gép vásárlás előtt vagyok, és egy MacBook Pro gépet néztem ki magamnak, de most már megvárom az új modelleket, hátha tényleg retina kijelzőt kapnak… Remélem megmarad 13″-os is, és az is megkapja a legalább full HD felbontást ;)

Szólj hozzá Te is!