A német bíróság fenntartja az iCloud push tiltását

Legendd 2012.04.13. 19:16 Apple, iPad, iPhone 0 db 209

Február közepén jött az az Apple számára kicsit demoralizáló hír, hogy Németországban csatát vesztettek a Motorolával szemben, ugyanis a német bíróság betiltatta az iCloud és Mobilme push szolgáltatásait. Ez azt jelentette, hogy az emailek és egyéb adatok nem lettek szinkronizálhatók automatikusan, hanem mindig manuálisan kellett frissíteni őket.

Az Apple természetesen fellebbezett az ügyben, ám a bíróság ezt elutasította és továbbra is fenntartja a korábbi ítéletét. Az ügyben továbbá kimondták, hogy az Apple-nek kártérítést kell fizetnie a Motorola Mobilitynek, amelynek összegét nem hozták nyilvánosságra. Az ok továbbra is az, hogy az Apple push technológiájának megvalósítása sérti a Motorola Mobility egyik szabadalmát, amelyet az iPhone és iPad 3G készülékekben használtak, így a döntés jelenleg csak az iOS eszközökre vonatkozólag van érvényben.

Minden valószínűség szerint az ügy még folytatódni fog, hiszen az Apple továbbra sem nyugodott bele a döntésbe, ugyanis szerintük a Motorola szabadalma érvénytelen, üzletpolitikája ésszerűtlen, elfogadhatatlan.

Addig is az Apple közzétett egy átmeneti megoldást a kellemetlenség németországi áthidalására! Az oldal magyar nyelven nem elérhető!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Médiaharcos, újságíró, pörkölt pusztító.

Szólj hozzá Te is!