Problémák vannak az új iPad WiFi táblagépekkel, cserélik a hibás modelleket

KeleMan 2012.04.06. 11:08 Apple, Egyéb, iPad 5 hozzászólás 1 055

Az elmúlt időszakban, mióta az új iPad a piacra került egyesek panaszkodtak az új iPad WiFi modellre, miszerint a WiFi jel nem található meg, vagy ha igen, úgy nagyon lassú. Több esetben meg is szakad a kapcsolat, ha egyáltalán létrejön.

Többen az Antennagate botrányhoz hasonlítják, szerencsére azonban kiderült, hogy csak a WiFi-s változatokkal akadhatnak problémák, abból is csupán elenyésző azon készülékek száma, melyet érinthet a hiba. Aki 4G-s modellt vásárolt a probléma nem jelentkezik.

Az Apple alkalmazottak szerint egyáltalán nem szoftveres, sokkal inkább hardveres gondról van szó. A 9to5Mac egy Apple Care dokumentumot is szerzett, mely alapján kiderült, hogy az Apple vizsgálja a probléma okát, attól függetlenül, hogy pár hete kijelentették ilyen hiba nincs, ha mégis gond van az eszközzel, úgy vigyék vissza az Apple szervizébe és kérjék a garanciális javítást.

Bár kevés eszközt érint, aki mégis kifogott egy ilyen példányt, azt biztos zavarhatja a dolog. Szerencsére az USA-ban lévő összes Apple szerviz átveszi bevizsgálásra a táblát és a dokumentum tanúsága szerint azonnal cserélik is a hibás modelleket.

Itthon még nem hallottunk ilyen hibáról, mindenesetre aki rendelkezik új iPad készülékkel, ami csak WiFi-s modell itt jelezheti ha valami gond van a vezeték nélküli hálózattal. Én a magam részéről az elmúlt két hétben viszont csak szuperlatívuszokban tudok beszélni az új iPad 4G+WiFi táblagépről. Minden kitűnően működik.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

5 hozzászólás

  1. craig - 2012.04.06. 12:07

    Az én csak wifis készülékem is tökéletesen szuperál :) Aztán persze maradjon is így!

  2. Zita - 2012.04.17. 14:04

    A miénk sajnos nem üzemel rendesen, gond van a wifi eléréssel!

  3. Eros - 2012.06.23. 10:09

    Sziasztok!
    Nekem is baj van a wifivel. Állandóan elveszíti,még akkor is ha full jel van.

  4. Kovijani - 2012.11.25. 18:43

    Sziasztok!
    Ipad4 16Gb nem hajlandó csatlakozni Wifire. Többször újra felépítettem, reseteltem a kapcsolatot. Eddig szuper volt, ma reggel óta agyhalott.

  5. Zsolt - 2013.01.15. 21:15

    Ma vettem egy Ipad 4-et.Nekem is rossz a wifi.Mit lehet csinálni?Kuka?!?

Szólj hozzá Te is!