3D-s Avatar appot készít az Apple

KeleMan 2012.03.30. 20:26 Apple, Egyéb, iPhone 0 db 532

A GameCenter jó, a GameCenter hasznos, de eddig nem igazán volt ellenfele az XBox vagy a Playstation rendszereknek. Hiányzott belőle valami újdonság. Bár az Apple fejlesztgette, és szinte minden információt elérünk a saját, vagy akár a barátaink játékairól, pontjairól, de még mindig ott tartunk, hogy a saját profilkép beállításán kívül a saját profilt nem igazán szabhatjuk testre. Mi lenne azonban ennél mégjobb? Naná, hogy egy Avatar rendszer, hasonló, mint amihez az XBox Live rendszernél találunk.

Nos az Apple készíti, sőt olyannyira végleges stádiumban van a projekt, hogy a sematikus rajzok mellett, már egy működőképes iPad verzió képe is kikerült a netre, mely alapján állíthatjuk, hogy nagyon ütős lesz. Beállíthatjuk, hogy milyen nemű legyen a karakterünk, kiválaszthatjuk a szem, orr, fül alakját, színét, a bőrszínt, a karakterünket elnevezhetjük, valamint különböző tárgyakat (szemüveg, sapka, stb.) aggathatunk rá.

Egyértelmű, hogy a fejlesztés a GameCenter rendszeréhez készül, sőt egyesek szerint már kész is van, de az Apple még nem kívánja kiadni azt. Egyelőre csupán a szabadalom bejegyzése ami megtalálható. Szerintetek mikorra lesz várható? Esetleg az iOS 6.0-ban fog debütálni? Egyetlen egy dolog zavar viszont személy szerint engem, mégpedig a turcsi malac orr. Elsőre azt hittem, hogy ez csak a szabadalmi rajzokon figyelhető meg, de az alkalmazásban is ilyen az avatar nózija. Remélem nem ez lesz a végleges…

Nos szerencsére nem, mert mint kiderült ezen avatar szerkesztő már az iOS 4.0-ás rendszerben is elérhető volt, de  az Apple azóta kidobta a kukába a még 2010-ben bejegyzett szabadalmat. A kérdés, hogy vajon újragondolják-e a fentieket? Kaphatunk-e végre egy jól működő avatar rendszert a Game Center profilunkhoz?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!