Angry Birds Space – 3 nap alatt túl a 10 milliós letöltésen!

KeleMan 2012.03.28. 11:54 Apple, Egyéb, Játékok 0 db 148

A finn Rovio tegnapelőtt Twitteren tudatta a világgal, hogy kevesebb, mint 3 nap alatt több, mint 10 millióan töltötték le a népszer Angry Birds sorozat újabb, Space című részét. A mérges madarakból eddig is több millió példányt értékesített már a finn cég, mely anno ezzel a játékkal menekült meg a csődközeli helyzettől és a bezárástól.

A fenti 10 millió példányban természetesen nemcsak az iOS eszközök, hanem a Mac, PC és Android eszközökre letöltött alkalmazások is benne vannak. Úgy tűnik, hogy az új, űrben játszódó széria egy nagy szupernova robbanást idézett elő a főleg gravitációra építkező játékfejlesztőknél, ugyanis a Rovio egyik vezetője, Peter Vesterbacka egy igen merész kijelentést is tett.

“A Rovio célja, megdönteni a jelenleg 24 milliárd dollárt érő Disney vállalatot 2013-ra.”

Persze ez elsőre igencsak megmosolyogtató kijelentés, de a Disney egyáltalán nem veszi félvállról a dolgokat és a marketingesek is csak a fejüket vakarják, mivel csupán az Angry Birds plüssállatokból 25 millió darab fogyott a 2011-es évben. Szóval kezdhetik felkötni a gatyát.

A Rovio CEO-ja, Mikael Hed pont tegnap jelentette be, hogy felvásárolják a finn Futuremark Game stúdióját, akik az Unstoppable Gorg nevű remek “tower-defense” játékot is fejlesztették iPad készülékekre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!