Épül az Apple új adatközpontja, ezúttal Oregon államban

KeleMan 2012.02.23. 18:23 Apple, Egyéb 0 db 65

Az Apple hivatalosan is megerősítette a hírt, mely már decemberben is felmerült pletykaként, miszerint új adatközpontot fog építtetni. Az Oregon állambeli Prineville városa ad majd otthont az új adatközpontnak. Az Apple 5,6 millió dollárért vásárolta meg azt a közel 65 hektáros területet Crook megyétől, melyen az építkezés elkezdődhet.

Kristin Huguet, az Apple szóvivője kifejtette, hogy valóban az Apple vásárolta a területet, melyen egy új adatközpont fog épülni, ami hasonlóan “zöld szellemben” fog épülni, mint az észak-karolinai központnál is tették. A leendő létesítmény amúgy nem esik messze a Facebook hasonló adatközpontjától sem, ahová az Apple szakemberei is látogatást tettek. Az új központ célja az egyre dinamikusabban növekvő felhőalapú szolgáltatás, az iCloud kiszolgálása.

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója elmondta, mára már több, mint 100 millióan használják az iCloud szolgáltatásait. Ezen adatközpontok építése egy megalapozott üzleti stratégia részei a következő 10 évre vonatkozóan.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!