Steve Jobs élete és a Facebook Timeline

KeleMan 2012.02.22. 20:23 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek, Steve Jobs 1 db 187

Egy egyelőre névtelenségbe burkolózó lelkes Facebook felhasználó – és vélhetően Apple fan – létrehozott egy oldalt a Facebook-on, mely emléket kíván állítani Steve Jobs életének. Elsőre talán viccnek tűnhet, de egyáltalán nem az. A Facebook új Timeline nevű fejlesztése lehetőséget kínál, hogy életünk bizonyos eseményeit, melyeket a Facebook-on is megosztunk, felkerüljön az úgynevezett idővonalra, melyet bármikor visszalapozhatunk.

Az idővonal viszont lehetőséget kínál arra is, hogy akár visszamenőleg szerkesszük ezen naplót, így születhetett meg Steve Jobs oldala is. Az oldal folyamatosan bővül, de már most számtalan információ érhető el Steve Jobs életével kapcsolatban. Mikor mutatta be az iPhone és iPad készülékeket, mikor is szerepelt a Life címlapján, mikor mutatták be a Pixar produkciójában a Toy Story egész estés animációs mozifilmet, stb.

Megtalálható a 2010. március 27-én készült kép, melyen Steve a Google egyik fejesével, Eric Schmidtel beszélget arról, hogy az Android egy koppintás és ezért Steve akár termonukleáris háborút is indítana az Android platform ellen, vagy akár az is, hogy 1984-ben Ronald Reagantől, az USA akkori elnökétől kitüntetést vesz át, Steve Wozniakkal együtt. A profil folyamatosan frissül és feltöltés alatt áll, mindenki számára ajánlott a megtekintése, akiket érdekel Steve Jobs élete. Reméljük az Apple ebben a fajta kérdésben nem kíván állást foglalni és nem fogja betiltani az oldalt, amennyiben az a továbbiakban is hiteles marad.

Az oldal itt érhető el: http://www.facebook.com/steviepauljobs

Update #1: Alighogy kitettük a hírt, a Facebook törölte az oldalt… A timeline készítője is meglett szerencsére és nyilatkozott is az ügyben. Sim0nth twitter profilján számolt be a törlésről. (Köszönjük a linket Jadeye kollégának!) Sim0nth szerencsére készített egy videót is az idővonalról.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. ziizfziufzif - 2012.02.23. 20:58

    A kért oldal nem található.
    Vagy lejárt hivatkozásra kattintottál, vagy félregépelted a címet. Néhány webcím érzékeny lehet a kis- és nagybetűkre.

Szólj hozzá Te is!