Apple-felhasználókat figyelt meg a Google

Helme 2012.02.20. 13:12 Apple, iPhone 1 db 525

Illegálisan gyűjtött adatokat Apple termékek felhasználóiról a Google. Az keresőcég később reklámcélokra használta fel az azokat – írta a The Wall Street Journal (WSJ), hozzátéve, hogy megkeresésük után a Google leállította a kémkedést végző programot.

A Google saját hirdetési rendszere segítségével helyezett el sütiket, ezzel több millió felhasználó netezési szokásait figyelte meg és rögzítette. Az üggyel kapcsolatban a Google közleményt adott ki, amelyben azzal védekezik, hogy ezek a sütik személyes adatokat nem gyűjtöttek, így tulajdonképpen a program nem sértette meg az internetezők magánszféráját.

A kémkedésre a Stanford egyik kutatója, Jonathan Mayer figyelt fel, majd egy független mérnök is megerősítette az információt a WSJ-nek, a lap pedig honlapján közzétette a kódot. A Google mellett három reklámügynökség is hasonló módszerekkel jutott hozzá felhasználók millióinak az adataihoz. A Safari az iPhone-ok sikerének köszönhetően a többfunkciós mobiltelefonok tulajdonosai által leginkább használt böngésző.

(MTI)

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Geri - 2013.01.25. 14:54

    Ilyen nincs. Megkérném az Apple tisztelt munkatársait, hogy fejezzék be a Google, az Android és a Samsung ellen folytatott lejárató reklámkampányukat, mivel szerintem undorító, ahogy, az üzleti erkölcs normáival ellenkezve, eltúlzott állításokat tartalmazó reklámokat, “híreket” egymás ellen használják. Szerintem ezzel az Apple (és a Samsung is, félreértés ne essék) csak magát minősíti.

Szólj hozzá Te is!