Nike+ Fuelband karkötő a sportos életvitelhez

KeleMan 2012.01.26. 11:57 Apple, Egyéb, iPhone, Kiegészítők, Kiemelt hírek, Videók 0 db 6 590

A Nike már eddig is sokat tett azért, hogy összekapcsolja a szórakozást a sporttal, elég csak a Nike Sport Kit-re gondolni. Az iPod mellett az iPhone és egyéb okostelefonok megjelenésével azonban még közelebb hozta a sportot a legújabb technológiákhoz. A Nike+ Fuelband egy rendkívül dizájnos karkötő, melyen nyomon követhetjük, hogy mennyit léptünk egy nap, mennyi kalóriát égettünk el, stb. A készülékben egy gyorsulásmérő van elhelyezve, így tulajdonképpen bármilyen sportnál használható.

A karkötő által rögzített adatokat aztán szinkronizálhatjuk az iPhone, vagy akár Mac készülékünkkel a NikePlus.com weboldalon, ahol akár saját célokat is kitalálhatunk, majd nap végén ellenőrizhetjük, hogy ebből mit is sikerült teljesíteni. A karkötőn található kijelző 100 db (5×20-as elosztás) fehér LED diódából áll, melyek különböző fényviszonyok mellett különböző intenzitással világítanak.

A karkötőből 3 különböző méretet gyártott a Nike, a legkisebb súlya 27 gramm, de a legnagyobb is csupán 32 grammot nyom. A termék 2012 február 22-től lesz megvásárolható, 149$-os áron.

Hivatalos oldal: Nike+ Fuelband

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!