Apple New York-i médiaesemény – Mit jelent majd be az Apple?

KeleMan 2012.01.05. 18:25 Apple, Egyéb, iPad 0 db 123

Bár már mindenki az iPad 3 bejelentésére vár, nagyon úgy néz ki, hogy mielőtt ezt az Apple bemutatná, szeretné megágyazni a piacot az új táblagép sikerének. Január végén az Apple New York-ban egy médiaeseményt fog tartani, melynek a főszereplője szinte biztosan Eddy Cue lesz, az Apple médiafelelőse. De miért éppen a keleti part és New York, hiszen az Apple szinte mindig San Francisco városában mutatja be az újdonságokat. Ha pedig média, akkor Hollywood is közelebb lenne a nyugati parton.

Nos a médiaesemény vélhetően egy új oktatási rendszerről fog szólni, melyet az Apple kíván szponzorálni. Nem titok, hogy Steve Jobs szerette volna megreformálni az oktatást. A Barack Obama és a többi nagy cég képviselőivel folytatott vacsorán is szóba került, hogy mit is tehetnének ezen nagy cégek a saját országukért. Obama arról érdeklődött, hogy miért nem gyártat az Apple hazai földön termékeket, mire Steve Jobs a műszaki mérnökök hiányával és a nagy adókkal magyarázta az Apple döntését. Tény, hogy az USA-ban az oktatás teljesen másképp működik, mint az európai modell.

Steve Jobs ezt is szerette volna teljesen átalakítani. Állítólag nagyobb tankönyvkiadókkal is leszerződött volna, ha kifejezetten az iPad táblagépre készítenék el a tananyagot. A médiaesemény pletykák szerint amúgy még múlt év végén már megtörtént volna, de Steve halála beárnyékolta az előkészületeket, így csak most januárban kerülhet sor minderre. Piaci elemzők az Amazon Kindle Fire táblagépére reagálva várják még az Apple vezetőitől, hogy EPUB 3-as támogatást is elérhetővé tegyenek az iBooks alkalmazáson belül, hiszen így az támogatná a nemzetközi kiadványszerkesztő szabványt is.

Összességében az új szabványoknak és az iTunes U-n található kiadványoknak a megreformálása időszerű lenne, hiszen ezáltal az Apple elérhetné, hogy oktatási céllal különböző intézmények még több táblagépet szerezhessenek be. Abban az esetben pedig, ha az iPad ezeken a piacokon is megveti a lábát, akkor jöhet akár a Kindle Fire 2-is, egyik termék sem fogja kirobbantani a helyéről az Apple tábláját.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Tanulmányaim és a közgáz befejezése után gazdasági informatikusként végeztem, majd 2004-től 2012-ig a Magyar Telekomnál (T-Home, T-Mobile) dolgoztam. Jelenleg szabadúszó webfejlesztőként és dizájnerként tevékenykedem. Szívesen foglalkozom PHP és WordPress programozással, fejlesztéssel, weboldalak üzemeltetésével.

Szólj hozzá Te is!