Nokia: a fiataloknak elegük van az iPhone-ból

Helme 2011.12.14. 12:44 iPhone 20 hozzászólás 496

Talán nem árulunk el túl nagy titkot, ha azt mondjuk: a Nokia jelen pillanatban a túlélésért küzd. Biztos frusztráló lehet a vezetőségnek, hogy az egyik pillanatban még övék a legnépszerűbb márka, aztán nem sokra rá, már azon kell gondolkodni, hogyan lehet fennmaradni. Nagyon úgy néz ki, hogy sikerült a gyártónak, hiszen az új telefonok tényleg jók. Bár ahhoz kétség sem fér, hogy a tervezések alatt az iPhone-t vették alapul.

A Microsoftra nagyon jellemző, hogy interjúkban olyan baromságokat mondanak, melyek inkább ártanak a vállalatnak, mint használnak. Úgy tűnik, hogy a Nokiások túl sok időt töltenek velük, rájuk is  átragadt a magasztalási kényszer. A Nokia egyik vezetője megemlítette, hogy a fiataloknak elegük van az iPhone és az Android rendszerből, ezért Nokiát fognak vásárolni. Igen, ez így működik.

A fiatalok az egyediséget keresik, de mára már mindenkinek van iPhone-ja, így elegük lett belőle. Az Android sem túl jó megoldás ennek a korosztálynak, hiszen rengeteg hibája van, így ez sem lesz továbbá kelendő. Egy új élvonalbeli rendszert fognak kipróbálni és vásárolni, ami nem más mint a Windows Phone platform – mondta az egyik Nokia vezér.

Ezt így kijelenteni azért elég veszélyes, hiszen az iPhone népszerűsége nem, hogy csökken, hanem napról-napra nő. Ezt igazolja, hogy az év végi eladási becsléseket 28 millióról módosították 30 millióra az elmúlt napokban. Bár valóban igaz, hogy egyre több embernek van iPhone készüléke, de még mindig ez áll a hierarchia csúcsán, a fiataloknak pedig mindig a legjobb kell.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) hallgatója. Újságíró, grafomán, marketing és médiahacker.

20 hozzászólás

 1. Samu - 2011.12.14. 14:01

  De nem ma :D

 2. fcmili - 2011.12.14. 14:14

  Akinek nem a legjobb kell, az vegyen csak Nokiát.

  • Jozsi - 2011.12.14. 22:29

   Szia!

   Mitől az Iphone a legjobb telefon, melynek legújabb 4S modelljének is annyi hibája van, mint égen a csillag – képletesen szólva. Ezekről, még itt az IPhonehungary lapban is bőven olvashatsz, ha kellő mélységig visszamész a cikkekben és az időben. Ha ehhez a hibamennyiséghez -, melyek közül egyesek nagyon bosszantóak és a biztonságos bármikori telefonálás valamelyik irányának működését is megkérdőjelezik tapasztalatok alapján – hozzávesszük a méregdrága árat is, akkor az ár/minőség arány elég rossz. Ehhez semmi köze nincs annak, hogy az Apple termékei Neked, vagy bárkinek mennyire tetszenek, vagy mennyire megnyerő a külsejük, formatervezésük, ami egyébként eléggé el lett találva és számomra is vonzó. A felhasználók tapasztalatairól elég jó infókat kaphatsz az “arukereso.hu” weblapon, ahol az egyes rádiótelefon típusok ötfokozatú pontozásával és véleményezésével lehet találkozni. Vannak ott olyanok is, akik az IPhonokat szidják, és nem irigységből, mert nincs elég pénzük rá.

   Üdv.: Józsi

   • Elfery - 2011.12.15. 00:37

    Egyszer mindenki felnő arra a szintre hogy kezébe vehessen egy Iphone-t.
    És vannak akik értik is hogy miről beszélek.
    Volt mindenféle telefonom…ami csak létezett Mo-n és általában a csúcsmodellek.
    Mindig van hibájuk mert amit ember alkotott soha sem tökéletes.
    Ez sem az. De felhasználhatóságot és megbízhatóságot tekintve ma ez a világon a No1.
    Persze értem én ha valakinek savanyú a szőlő.
    Számtalan jó készülék van még a piacon…és őszintén mondom van néhány amit használnék és használtam is.
    Az Iphone önálló kategória.

    • Jozsi - 2011.12.16. 09:54

     Éppen ma olvastam az Indexen, hogy vannak, akik az első IPhone telefonjuk után nem vesznek többet ilyen márkájú készüléket.
     Az meg egy ismert jelenség, hogy az emberi ego nem, vagy legalábbis rosszul tűri áldozatos befektetései, vásárlásai tárgyának kritikáját, annak ára és státuszszimbóluma miatt elfogult lesz a készülékkel, áruval szemben. Ilyen helyzetben nem is várható el tárgyilagos mérlegelés, ami kizárólag a műszaki tényekre és a felhasználhatóságra terjedne csak ki. Nem mindegy, hogy mennyi pénzért szembesül valaki azokkal a hibákkal, amit az IPhonnak tulajdonítanak! A szőlő pedig nem savanyú, mindössze arról van szó, hogy bár bármikor vehetnék magamnak akár egy IPhone 4S-t is, túlárazottnak tartom ugyanúgy, mint az Apple egyéb termékeit. Vannak, akiknek kiemelten fontos az ár/minőség arány, minél több pénzről van szó, annál inkább. Én is ezek közé tartozom. Minél többe kerül valami, annál nagyobb az elvárás a produktum hibátlan működésével szemben – és ez érthető. Ha az IPhone tényleg annyira jó lenne – objektív mérlegelés szerint is, és megfelelő lenne az ára is, akkor nem a Samsung vezetne az eladási darabszám tekintetében, ráadásul nem is kis mértékben. Ettől még a Samsungnak is megvannak a maga hibái. Lehetne hibátlan telefont gyártani csak sokba kerülne az az idő, és egyéb ráfordítás, amit a használati tapasztalatok alapján maradéktalanul beépítenének a gyártás további menetébe. E helyett inkább kijönnek újabb típusokkal, amik a verseny miatti “kapkodás”, kiforratlanság révén szintén korrekciókra szorulnak. Üdv.: Józsi

     • ptomcat76 - 2011.12.16. 12:26

      A Samsung eladási darabszámába csak a Galaxy SII-t vetted bele, vagy az összes alacsonyabb kategóriájú darabot is?

     • fleshman - 2011.12.17. 11:49

      Én is az ár/minőségre megyek, ezért lett iPhoneom és ezért nem is lesz más! Én is sokallom a 4S árát, de prémium kategória, a név kötelez.
      Amúgy meg a Samsung nem vezet semmit, harmadik negyedévben nekik volt a legtöbb eladás mert minden iPhoneos a bejelentést várta, szerintem nézd meg az évvégi statisztikát, valamint tanulj meg olvasni, ne csak fröcsögd a fals információkat.

 3. Plés Tamás - 2011.12.14. 14:18

  Kár hogy engem (20) nem kérdeztek meg :D Finoman megmondtam volna nekik hogy hova menjenek a nokia -jukkal mikor vehetek egy iPhone -t is :)

  Teljes egészében elszakadtam a windows -tól ( amit abszolút nem szidok) a macbook ommal az utóbbi időbe , telefonon meg már 2.5 éve megtörtént ez és nem is szeretnék visszatérni :)

  De azért azt sem kívánom a nokiának , hogy le kelljen húzni a redőnyt mert anno tényleg a legjobbak voltak volt n95 öm 6630 am amik akkoriban piacelsők voltak . De nem leszek potenciális vásárlójuk az biztos :)

 4. Szabinet - 2011.12.15. 05:38

  Évekig Nokia-párti voltam. Aztán sokféle új telefonom volt, végül vehettem egy új iPhone 4-et. Azóta az van, megunhatatlan. Gyors és megbízható, számomra tökéletes. Sajnálom a Nokia-t, de az egy más árkategória. Az Apple iOS-e után a Nokia Symbian-ját mondanám a legstabilabb rendszernek (tapasztalatból), csak sajnos abból már több nem hozható ki, elég idejét múlt lett. Ez a Microsoft-Nokia társulás meg ki tudja mit hoz…

 5. Puma - 2011.12.15. 07:14

  Miért lenne baj az, hogy egyre több az iPhone? Én speciel örülök annak, hogyha mások kezében Iphone-t látok, vagy esetleg az ismeretségi körömből épp szerez valaki egyet, hiszen ez egy közösségi telefon nem de? Az a jó minél több embernek van, gondoljunk csak az iMessage-re vagy a sok aok miltiplayer módban játszható játékra! Igenis legyen egyre több iPhone!

  Szerintem a legtöbb ember átlépett már azon a fázison, hogy ebből aok van úgyhogy nem kérem, vagy jajj már mindenkinek ilyenje van, túl kell adnom a sajátomon! Legalábbis telefon ügyben! Hajrá iPhone!

 6. Zsolti - 2011.12.15. 10:36

  Sziasztok!

  Hát mit is mondjak a Nokia helyében nem mondtam volna én telefon boltos vagyok már lassan 7éve eleinte voltak nokiák amiket szeretem de mióta van a 3G Iphone azóta csak Iphone-t használok 3G-től kezdve volt már mindegyik most napokban vettem meg a 4g után a 4s magamnak meg páromnak is és tökéletesen megvagyunk elégedve vele. Nekem itt a saját boltomban jönnek a visszajelzések a nokiák rá és nagyon rosszak rengeteget szervizelünk na meg a Windows nagyon bonyolult ha gyorsan jól akarsz telefonálni androidos-t nem is használok közük nincs az iphonhoz. Iphone akkor van szervizben nálunk ha valaki összetöri vagy beaztatja. Köszönöm hogy hozzászolhatam és hajrá Apple várjuk az Iphone 5-öst. Esetleg arról tud e valaki valamit igaz e a hír ami a YouTube-on fut videóval róla???

 7. Weezepe - 2011.12.15. 14:57

  Őszintén szólva sajnálom a Nokiát, abszolút nem vetélytárs az iPhone-nal szemben. És az a kijelentés.. Hahaha..:D Jót nevettem rajta…:D Még frissen vagyok 16 éves és ha valaki azt mondaná, hogy az android vagy a windows alapú telók jobbak mint az iPhone akkor legszívesebben kinevetném..:D

 8. DrJuris - 2011.12.15. 15:28

  Nem tudom,mi van Veletek, Igaza van a Nokianak. En nekem elegem van az iPhone-bol. Egyszeruen annyira tokeletes,hogy allandoan a kezemben van, imadom es nem birom letenni :D pedig 3 eve hasznalom az iOS-t…de veszek egy Nokiat,es sose lesz elegem belole,mert annyira unalmas,mint egy darab kő,szoval hasznalni sem fogom :) erre varrjanak gombot :D

  • KeleMan - 2011.12.15. 15:40

   Ezt írd le a Facebook falunkra is, mert csak ott tudom lájkolni! :D

 9. Nagy Zoltan - 2011.12.15. 16:22

  Az iphone a vilag legjobb telefonja !! Akarki akatmo mond:@ a nokia 1 nagy szar vegyel. Kezesbe 1 iphont e 1 nokiat erezni fogod a kulombseget !! Ott a nokia n97 lassu gyorsan merul stb … Iphone jo gyorsan merul de gyors es fejlett erool ennyit nokia meg kokorszak PONT!!!!

  IPhone FAN

 10. Miike - 2011.12.16. 21:07

  En nagyon szeretem a nokiat,van is egy e72m,telefon nem kellene más,nekem fontos a fizikai bill,de van mellette egy iPod touch 4g-m ami mindenben más világ,ha nem csevegnék ennyit tuti lecseréltem volna iPhone-ra!A legjobb!

 11. Kibma - 2011.12.17. 00:24

  Sziasztok!
  Nekem Samsumg Omniám volt(windows mobil op rendszer) kb egy évig, de rengeteget mérgelödtem miatta. pl. az otthoni wifi hálózatra csatlakozást 2-3 hónapig próbáltam beállítani wpa2 titkosítással, de aztán föladtam.
  Aztán vettem egy iPhone 3GS-t… A hálózatra csatlakozás 2 perc volt, és utána már automatikusan tette a dolgát, nem kellett többé hozzányúlni. Komolyan mondom, a meghatottságtól szinte sírni tudtam volna, hogy ilyen is létezik a világon.
  Egyszer egy Omnia tulaj mondta, hogy azt szereti a telefonjában, hogy olyan sok mindent be tud állítani rajta, van benne egy kis kihívás is hogy kitalálja az ember, mi hogy müködik, és saját ízlésére formálja.
  Azt mondom én erre: Én HASZNÁLNI szeretném a telefonomat és nem a hajamat tépve barchobázni vele, hogy akkor most hogyan is méltóztatna azt csinálni, amit elvárnék töle.
  És igen, igen, ezt kommentet az iPadomon írom, ágyban fekve! Zseni volt, aki kitalálta…….

 12. Dani - 2011.12.19. 22:17

  Csak elmondom az apple termékeit nem a magyar piacra tervezték.

 13. Foreign3r - 2011.12.20. 08:29

  …én nem értem, mi baj ai iPhone-nal. Nekem megtetszett már a legelső és azóta mindig iPhone-t veszek. Soha semmilyen problémám nem volt vele, a 4S híres akku-problémáját sem tapasztalom. Nem kapcsolok ki rajta semmit, push email bekapcsolva, igaz, nem futtatok ezer alkalmazást a háttérben, de Viber és Whatsapp messenger 7/24-Ben megy. Így másfél nap egy töltéssel.
  Még egy apróság: Soha nem Jailbreakeltem, nem mókoltam egyiket sem…lehet, hogy itt a(z egyik) titok?

 14. Foreign3r - 2011.12.20. 08:36

  …még egy apróság: Mivel az életem sajnos van annyira bonyolult, hogy sokak hoz hasonlóan két telefont használok, vásárolgattam mást is. Régi Nokia fun lévén Nokiát is, de kipróbáltam az androidos csucsgepeket is…és a vége az lett, hogy elegem lett a lassuságból (Nokia), a fagyásokból, hívás-eldobálásokból, akadozásokból, sőt az egy kézzel számomra használhatatlanul nagy kijelzőkből (Arc, SII)…
  Szóval ciki, vagy nem, én vagyok a hülye, de vettem egy 3GS-t, mert szerintem az volt a legszebb és most minden működik, minden szinkronban van és tuti, hogy nem szívatom magam többet más márkákkal.

Szólj hozzá Te is!