iPad: Modern Combat 3 teszt

Fox7Day 2011.12.05. 20:42 iPad, Játékok 6 hozzászólás 776

Leszögezném, hogy most írok elsőként játéktesztet. Elnézést a hibákért, vagy ha netán kihagytam valamit.

Körülbelül megjelenés napján vehettem meg a Modern Combat 3 iPad játékot. Az ára kicsit húzós 6.99 euro. Valljuk be őszintén, hogy ez bizony drága egy iPad játékhoz képest. Pozitívum volt azonban, hogy a játék univerzális tehát ezáltal nem kellett megvásárolni külön iPhone készülékre. A játék irányítása könnyű és nem okozott gondot.

A Modern Combat 3 elődjeihez híven FPS akciójáték. 13 küldetésen keresztül harcolhatunk a gonosz világuralomra törők ellen. A játék grafikailag majdnem tökéletes. Amit ki lehetett hozni a grafikából azt a készítők kishijján teljes mértékben kihozták. A játék menet a MC3 közepéig gyors és pörgős. Viszont rengeteg apró hibával szembesülünk. A történet iszonyatosan gyenge, egy C kategóriás akciófilmnek is fordulatosabb és jobb története van mint a MC3-nak.

Na de térjünk elsősorban rá a játékélményre. Mint fentebb említettem a játék közepéig pörgős a játékmenet. Szép kidolgozott pályák, “okos” ellenfelekkel állunk szemben. Majd valahogy a készítők átestek a ló túloldalára. A hosszú játékidőt hosszú tűzharcokkal szerettek volna fenntartani. Körülbelül a hatodik küldetésnél a készítők egyszerűen nem akartak több helyszínt belevinni a játékba, folyamatosan jönnek ugyanabba a szobába az ellenségek akiket monoton módszerrel lehet legyilkolni, azaz: fal mögé beáll, újratáraz, lő. És ez megy 10 percig egyetlen egy szobában, vagy külső helyszínen. Iszonyatosan unalmas, még a legnagyobb FPS buzik is halálra fogják magukat unni.

A játék viszonylag hosszú és unalmas. Nekem könnyű szinten 6-7 óra játékidőt biztosított. A játék ezen a szinten is nehéz. Nekem legalábbis az volt, hozzáteszem én XBOX 360-on szoktam játszani.

Pozitívum, hogy vannak igazán tökéletes küldetések nekem az egyik kedvencem amikor egy repülőgépről löjjük szitává a népet. Tökéletesen kialakított éjszakai kamera, és repülőgép fegyver arzenál. Ezenkívül tudunk helikopterről mordállyal lövöldözni és gépkocsival lőni a katonákat. Sajnálatos módon ez is a játék első felében található meg.

Fegyverekből bőven van választék, a távcsöves puskától kezdve a legkisebb pisztolyig minden megtalálható. Ezeket tudjuk fejleszteni. A küldetéseink után levásárolható pontokat kapunk amiből lőszert, pajzsot, fegyvert tudunk vásárolni vagy fejleszteni. A küldetések végén kapunk egy szép statsztikát miből milyen szinten értünk el eredményeket. Pl: fejlövések száma. Ez pozitívum számomra.

A játékban rengeteg bug található. A katonatársunk lebeg a semmiben, a gránát visszapattan a levegőből, a falból kimászik egy ellenfél és halálra lő minket. Ez pro gémereknek valószínűleg idegesítő lehet, viszont nekem nem okozott különösebb problémát.

Meg kell említenem, hogy a játék éjszakai és havas részei gyönyörűek. A fények megfelelően csillognak, interaktív környezet, szikrák, havazás, tűz, stb.

Én a játékot egy iPad 2-es készüléken teszteltem. A MC3 akadás mentesen futott a 13 küldetés alatt, kivéve egy alakommal. Amikor helikopterrel lövöldözünk és tartályokat robbantunk szét akkor meglehetősen laggol a játék, viszont ezen a pályán talán a legszebb a grafika.

A multiplayer rész jó. Hangulatos sok ellenfél, és egy iPades vagy iPhonos társunkkal együtt is tudunk játszani. Különösebb említést és tesztet erről nem tudok, mivel nem tartozom a multiplayerezők világába.

Nagyon nem tudok mit hozzáfűzni még. Kérlek ha hiányod volt a tesztel kapcsolatban, akkor jelezd kommentben.

A JÁTÉKRÓL TOVÁBBI KÉPEK MEGTEKINTHETŐEK ITT:
http://fox7day.hu/modern-combat-3

Értékelés:
Látvány: 8/10
Hangzás: 9/10
Játékélmény: 7/10


Letöltöm – 5,49 € (iPhone és iPad)

Ha tetszett a teszt és szeretnél még több játékról olvasni, kérlek, nyomj egy lájkot ezzel jelezd felém, hogy kíváncsi vagy még több iPad és iPhone játék tesztre. Az eredeti cikk a fox7day.hu weboldalon jelent meg 2011 november 28-án.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

6 hozzászólás

  1. Kornél - 2011.12.05. 21:16

    Szerintem elsőként nagyon jó lett játéktesztet írásod Remek :)

  2. ptomcat76 - 2011.12.06. 09:08

    Örülök ennek a tesztnek, főleg azért mert kb egy hete molyolok rajta, hogy megvegyem-e vagy sem. Ez a teszt megint a megvétel felé sodort kicsit. A teszt amúgy nagyon jó. Nem szeretem a több oldalas semmitmondó szófosásokat. Ez rövid, tömör, tetszik, így tovább. Amúgy a következő teszteknél írhatnál összehasonlításokat más hasonló játékokkal. Sok sikert

  3. Mark - 2011.12.06. 10:01

    Az, hogy tapasztalatlanul írod a tesztet, szerintem jó, mert elkerülöd a szokásos kliséket, és így kézzelfoghatóbb is kicsit a teszt.
    Viszont a helyesírásra nagyon oda kellene figyelned, mert sok bántó hiba van az írásban, meg néhány magyartalanság is. Ezeknek a nagy részét szerintem egy szövegszerkesztővel ki lehetne javítani.

    • Fox7Day - 2011.12.06. 16:01

      köszi igyekszem, sajnos nem vagyok sem újságíró sem író. nem rendelkezek még ilyen képeségekkel. Bele kell jönnöm. de köszönöm az építő kritikát.

  4. KornélvokénisJÁTÉKTESZT - 2011.12.19. 23:51

    Először is, gratulálok a teszthez, nagyon jó lett!
    Másodszor a Multit kielemzem nektek :D.
    Az a baj vele, hogy olyan bugokat találunk, hogy fennt van a levegőben a fegyvered és nem látod. Másodszor vannak ezek a f*sz hackerek akik vagy wallhack, infinte ammo, (személy szerint én a lvl hacket és a wallhacket gyűlölöm)meg ilyesmit csalnak be.
    A jó viszont az, hogy a multiplayert már nagyon sok ideje játszom (körülbelül 34 órája) és meg nem untam meg. Egyre újabb és újabb fegyverek, specialitások, gránátok jönnek. Én az első hétben megvettem, azóta csináltam egy új Gameloftos profilt (2.), hogy újra élvezhessem a multit.
    Én a multi élményére 9.5/10-et adok.
    Grafika 9.5/10
    Remélem mindenki jön multizni, belép a klánomba, és játszunk együtt.

Szólj hozzá Te is!